reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ja czasem się zastanawiałam właśnie kiedy jest czkawka,
ale nigdy jeszcze nie rozpoznałam tak na 100%...
poza tym czy zawsze dziecko ma tą czkawkę?
ania.falko ale czy u Ciebie to ma taką samą siłę jak kopnięcia?

Ja u siebie zauważyłam czkawkę małego tylko raz. Ponieważ wiem, że był głową w dół, to skapnęłam się po rytmicznym pulsowaniu w okolicy krocza. Były to delikatne ruchy - zdcydowanie nie to co kopnięcia.

tak,tylko caly brzuch mi podskakuje i to bardzo rytmicznie.
a kopniak to pojedynczy tu ,jakis kuksaniec tam no i zaczelo sie wypinanie.
teraz latwiej ropoznac ta czkawke

No to ja już wiem !! Moja też miała czkawkę;)) bo miałam takie rytmiczne pulsowania w brzuszku! Mała jest ulozona miednicowo i mi naciska na prawe zebro! Moja mała tez niekiedy szaleje albo sie pzrekreca to wtedy az mnie boki bolą! ale fajnie czuć dzieciatko:))

to może moje dziecko tez już wcześniej miało czkawke a ja sie zastanawiałm - jak to możliwe że tak szybko kopie:-D? myslałam że to jakieś wielokopnięcia...:tak:
a czasem kopnięcia juz się robia mocne i u mnie są widoczne nawet przez ubranie, co na pewno musi zabawnie wyglądać jak np jadę w autobusie a tu nagle brzuch mi podskakuje sam z siebie :-D...

Moja kopie tylko po prawej stronie, raczej na wysokości pępka i powyżej, więc zgaduję, że leży sobie główką w dół i bokiem, pleckami na lewo, a "kopliwymi" kończynami właśnie na prawo. Na USG zobaczymy, czy dobrze myślę :-)
A czkawki chyba jeszcze nie miała, a przynajmniej nie zauważyłam.

Melulu
moja dzidzia też tak leży:-) właśnie się rusza niemiłosiernie, główką naciska na organy i to też pobolewa ale swoją drogą dalej nie rozumiem dlaczego jak się rusza to czuć i na dole i nad pępkiem :sorry2::rofl2:

reklama
Moj maluszek tez ma czkawke, czasem 2 razy dziennie. A kosztowalo mnie to chyba z dwa tygodnie, zeby wpasc na to, ze to czkawka! Wczesniej myslalam, ze mi uciska na jakiegos nerwa i mi tak cos w brzuchu pulsuje. Dla mnie ta czkawka wcale nie jest przyjemna. Pewnie dlatego, ze brzuch mam maly, maluszek ma ciasno i czuje te pulsowanie bardzo wyraznie.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry