reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Może przykrywa chustą, posypuje proszkiem i spluwa przez lewe ramie?

Taki zarcik, moze glupi troszke...

reklama
niezupełnie..:-)
chustę układa się pod leżącą kobietą..:tak:
i za pomocą kilku jej ruchów można zmienić położenie dziecka (jest to rzadka umiejętność, jak i rzadko spotykany typ położnej)..także zazdroszczę wszystkim z Warszawy bo ona tam własnie pracuje a wiem swoja drogą że nawet Kukulska i Jopek zasięgały jej rady....

Moj maly najbardziej aktywny robi sie kolo 1wszej w nocy. Wczoraj czytałam książkę opierając ją o brzuch i musialam w nocy zmienic pozycje, bo książka ciagle mi podskakiwala :-D

a co Ty Celinka tak późno za czytanie się zabierasz? :sorry2:
ja wczoraj jak zasypiałam leżąc na lewym boku czułam jak Mała kopie mnie właśnie po lewej stronie i tak napierała na łóżko - zastanawiałam się czy Ją nic nie gniotło....

Mamjakty jak ja leze na ktoryms boku, to maly zawsze kopie akurat w ten bok. Nienawidze tego uczucia. Akurat czytanie o tej porze kontynuuje ;-)

mnie to trafia jak moja mała swoimi małymi łapkami bo tak mi się zdaje rusza koło mojego pęcherza , to tak jagby grała wszystkimi paluchami , a ja mam ochote wyskoczyć z siebie albo siedzieć w toalecie i nie wychodzić takie mam uczucie jakbym miała pełny pęcherz

reklama
moja mała jest tak ruchliwa że szok. Mam wrażenie że ona w ogóle nie śpi. Co usiądę to już czuję wiercenia. Do późnej nocy wariuje. To samo jak wstaje w nocy na siusiu to za każdym razem jak się potem kładę to parę razy mnie kopnie. A największe wygibasy pt. "obcy" jest koło 19.00.

ostatnio powyciągałam po Oliwii grzechotki i pozytywki to położyłam na brzuchu i mała zaczęła kopać. I mam wrażenie że nie przekręciła się.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry