reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cudowne uczucie - ruchy maleństwa

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
moj nie lubi jezdzic samochodem,jak tylko wsiadam to on zaczyna swe wiercipietki no i juz dlugie nozki ma po mamusi bo pod zeberka wchodza:-)
dziewczyny moj tez z adhd....ale ja tez na dupsku nie umie wysiedziec:tak:

reklama
ja w nocy latam z piec razy.. Przynajmniej. Nawet sie czasem zastanawiam czy nie zaryzykowac i sie nie ssikac bo tez leci prawie nic tylko synek swoja gimnastyka matce gimnastyke robi... Moze bym sie mocno nie zasikala a wstawac nie trzeba by bylo
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d

a ja się ostatnio przestraszyłam bo dziecko jakoś mniej i delikatniej zczęło się ruszać- nie wiem czy już tak będzie czy to chwilowa zmiana?
mniej kopie i łagodniej za to bardziej się kręci...

Elete
pewnie dlatego się mniej rusza bo ma już mniej miejsca by tak figlować:-), maja mała też wydaje się być spokojniejsza i tylko na noc ją czuję ale zawsze zachęcam do ruchów -dużo przykładam rękę do brzuszka i mówię do niej-zawsze też jest od niej odzew jak mąż jej czyta. Robimy tak bo położna mi powiedziała że jeśli rusza się mniej niż 10 razy dziennie to mam dzwonić na porodówkę:baffled: no więc, jak to ja, od razu biorę to dosłownie i liczę kążdy ruch:rofl2: taka już jestem:zawstydzona/y::-)

odnośnie liczenia tych ruchów to już kiedyś o tym pisałyśmy, no i różne są teorie - mój lekarz powiedział mi ostatnio, że na następnej wizycie nauczy mnie jak mam to robić - czyli On preferuje liczenie - pewnie to zależy od lekarza ;-)

Moj wczoraj chyba w ogole nie spal. Kopal bez przerwy, no i sie przekrecal, czego bardzo nie lubie. Czasem ma dni, ze praktycznie wlace go nie czuje, a czasem takie, jak wczoraj- bez przerwy w ruchu.

Ja nie liczę, dopóki Mała codziennie ma parę momentów aktywności. Tu kopnie, tu się wybrzuszy, przez chwilę się ze mną pobawi... Gorzej, gdyby całkiem ucichła.
A od wczoraj coś mi "wyrosło" na prawym boku, aż mąż zauważył. Wybrzuszenie w postaci sporej kulki. Tak jakby Mała była w trakcie przekręcania się i utknęła w pozycji poziomej, wypychając mi bok głową lub pośladkami. Mam nadzieję, że jeśli się obraca, to w dobrą stronę, bo na poprzednim USG (dawno, w połowie września), już była grzecznie ułożona główką na dół, więc lepiej, żeby się teraz nie przekręciła. Następne USG mam w długi weekend listopadowy, więc zobaczymy :-)

moja mała chyba wczoraj wieczorem się przekręcała i udało Jej się :-) dziś czuję zdecydowanie ponad pępkiem kopniaczki ;-) w tej pozycji jak jest, czyli sądzę, że główką w dół o wiele bardziej czuję Jej ruchy - no i widzę :-)

reklama
Celinka83 apropo tego ręcznego przekręcenia..to czytałam kiedyś wywiad z Janette Kalytą i ona się nauczyła tej techniki od pewnej meksykanki (nie wiem czy dobrze pamiętam) i za pomocą kilku ruchów chustą potrafi obrócić i ułożyć dziecko :tak:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry