reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Covid i gorączka

wiesz... jeśli ktoś mi na kilku różnych kanałach, niezależnie od ugrupowania mówi ,że 70% zgonów to osoby niezaszczepione to jakoś tak swoje mi się nasuwa do głowy.
No tak przecież w telewizji zawsze mówią prawdę. Oby ci wszyscy ludzie którzy się zaszczepili nie musieli tego żałować.

reklama
No tak przecież w telewizji zawsze mówią prawdę. Oby ci wszyscy ludzie którzy się zaszczepili nie musieli tego żałować.
a skąd my szaraczki mamy wiedzieć kto tak naprawdę mówi tę prawdę ? 🤷‍♀️
Każdy podejmuje decyzję za siebie i bierze na siebie odpowiedzialność jak nie za to, to za coś innego.
Jeden powie TAK, drugi powie NIE.
i po której stronie stanąć ?

Ja bym mogła powiedzieć to samo w drugą stronę idąc twoim komentarzem :
Oby ci wszyscy ludzie którzy sie nie zaszczepili nie musieli tego żałować 🤷‍♀️

a skąd my szaraczki mamy wiedzieć kto tak naprawdę mówi tę prawdę ? 🤷‍♀️
Każdy podejmuje decyzję za siebie i bierze na siebie odpowiedzialność jak nie za to, to za coś innego.
Jeden powie TAK, drugi powie NIE.
i po której stronie stanąć ?

Ja bym mogła powiedzieć to samo w drugą stronę idąc twoim komentarzem :
Oby ci wszyscy ludzie którzy sie nie zaszczepili nie musieli tego żałować 🤷‍♀️
Masz racje i zdaje sobie sprawę, ze presja jest ogromna żeby się wszyscy szczepili. Nie pisałam tego żeby kogoś wkurzyć, jednak z cała ta pandemia jest wiele niewiadomych i niestety wielu ludzi łapie wszystko co usłyszą w mediach nie zastanawiając się nad tym. My właśnie nie mamy możliwości dowiedzieć się prawdy z pierwszej ręki i musimy sami podejmować decyzje tak jak napisałaś tylko nie zastanawia cie, skoro tylu ludzi już się zaszczepiło to sytuacja powinna być w miarę opanowana a z tego co się widzi to jest co raz gorzej. Nie wiemy tak naprawdę jaki procent ludzi w szpitalach to osoby nie zaszczepione. Ja poprostu boje się zaszczepić siebie i swoje dzieci. Ostatnio przechodziliśmy to paskudztwo i na szczęście w miarę łagodnie.

Do góry