reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cosiki, czyli co śmiesznego zrobiło/ powiedziało ostatnio moje dziecko:)

u nas już słowa na k... nie ma, ale było za sprawą M, któremu w aucie zdarzało się przekląć, teraz się mega pilnuje jak zobaczył niemiły rezultat, Emi kojarzy to słowo ale tylko z autem; ja w ogóle nie zwracałam uwagi, nie tłumaczyłam.

reklama
Asinka wspólczuję, na szczęście do nas to jeszcze nir dotarło, ale z pewnością i nas nie ominie etap załapytania wszystkiego, zwłaszcza jak pójdzie miedzy inne dzieci. To nieuniknione niestety. Wtedy my będziemy walczyć z "k...rwami".

Ironia super! Marysia prawie wcale nie śpiewa, a jesli już to na jednym dźwięku i po swojemu. Za to cały czas tańczy:)

ostatnio przewijałam Szymka i Marysia coś mówiła, nie dosłyszała. Powtórzyła drugi raz, znów nie dosłyszałam. Przyszła więc na tapczan obok mnie, siada i mówi: Usadowilam się tu, żeby uzyskać twoją uwagę mamusiu!":-D

Trasia - wyraziłaś swą aprobatę względem elokwencji córki?:-D

u nas słów na "k" nie ma, ale za to Ninka z p-la przyniosła: dupa, cycki, fiutek... kombinacje wyjątkowo niemiłe dla ucha, a Leo małpuje ile wlezie, niestety. Za to znów nas zaskoczył w święta - w lot łapie melodie kolęd i zapamiętuje słowa (niektóre oczywiście przekręca) i wyraźnie słychać jaką kolędę odśpiewuje:tak:mamy więc chórek w domu teraz:tak:

No my mamy "dupkę" zamiast "pupki".... :eek:Poprawiam.
Śpiewanie - o rany.... całe fragmenty piosenek dla dzieci to nic - np. jak powiedziałam, że urwała sobie kawałek chusteczki z pudełka wielkości znaczka pocztowego to zaczęła "Kaczkę Dziwaczkę" bo tam jest o znaczku. - ale.... "Bałkanica" refren cały i fragmenty zwrotek - to jeszcze w miarę, ale ..... "Ona tańczy dla mnie" :baffled:.... refren non stop niemal.... Muszę nagrać. :-p

_Olga_ - wow ! fryz jak w "Gorączce sobotniej nocy" :-p
A i Młoda jeszcze sobie każe na swoim tablecie puszczać... W ogóle taką ma nawijkę - jakby ze 4 lata miała minimum.

reklama
Hehe, zapomniałam dodać, tak apropos "cosików", że Antek z uporem maniaka śpiewa, że "Panda czysta, panda czysta porodziła syna" :D :D :D i nijak nie chce się dać oduczyć :D normalnie pieśń na cześć zoo!

Do góry