reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cosiki, czyli co śmiesznego zrobiło/ powiedziało ostatnio moje dziecko:)

reklama
dzisiaj rano:

Emi: jak chcę jechać na wakacje
ja: kochanie, pojedziemy za rok
Emi: jak odejdziesz z pracy, to wtedy pojedziemy na wakacje, obiecuję Ci:laugh2:

wczoraj:
tatusiu załóż koszulę, bo ci gołą pupę widać:laugh2:

oj jak fajnie się Was czyta a:rofl2:

...moja nie chce gadać. Po swojemu tylko... przestałą nawet mama i tata wołać, na wszystkich woła ANIA-A.
Dogada sie jak coś chce, powie AM, lub BLE... na zimno mówi BŁA (cokolwiek to znaczy ;P ) no ale nie gada, nawet nei chce próbować, jak ją wymęczę w ciągu dnia przy ćwiczeniach przed lusterkiem minek to próbuję by powtórzyła jakiś wyraz.... nie chce, zanosi się do płaczu zaraz... nie wiem co jest. Po grudniu idziemy do logopedy.

Forever, moon - też mamy ten sówkowy zestaw:tak:
u nas nadal "gupi" u Leo - jak się chłopak zdenerwuje to wymienia całą rodzinkę z imienia dodając "gupi" (akurat tego słówka nie odmienia).
Obecnie mamy z niego ubaw bo cytuje teksty ze Shreka, co czasami wprawia w osłupienie:-D

Wybieramy sie z Leo po Ninkę, a ten w drzwiach do mnie: "mamo, ale ja mam kropki, to mogę iść"???
a w ciągu dnia przyszedł pokazując palcem na główkę i mówi "tutaj mam jeszcze kropkę, ale nie drapię bo dziura będzie". Rezolutny Ancymonek.

Wyjazdowo
Jadą w góry. W okolicach Częstochowy wiatrak od elektrowni wiatrowej. Młodej się spodobał. Zaczęła się rozglądać za drugim, nie ma nie ma, nagle krzyczy "Jeeest....". Był... Salon Mercedesa... Z kilkuset metrów wypatrzyła...
Dojechali b. późno do hotelu. Dostali kolacje i ....."Tata poproś pana o rachunek i zapłać, wychodzimy".

Mati wczoraj w sypialni porozbierał sie sam (koszulka, spodnie, majtki, skarpetki) i lata goły (przed pójściem do wanny) tańczy i śpiewa w pewnym momencie hasło: " tata oooo ziobać mój siusiak teź tańćy"
Myśmy dosłownie rykneli śmiechem :-D:-D:-D

kati:-D:rofl2::-D

wczoraj Emi 'myła' mi głowę i mówi: 'mamusiu ufaj mi, odchyl głowę':-p
ogólnie te 10min zabawy w Panią Fryzjerkę, mycie głowy, czesanie; przejęta i skupiona mina Emi, i okrzyk 'wow' jak zgodziłam się na to wszystko - bezcenne, naprawdę bezcenne - z typu 'chwilo trwaj', ależ ja jestem sentymentalna:zawstydzona/y:

reklama
Kati83 - czad po prostu :rofl2: Bardzo męskie ;-)
No to znowu my: wczoraj wieczorem kotłujemy się w łóżko i na wzajem drapiemy po plecach - Młoda mnie przez sekundę czy dwie i "teraz moja kolej". No to ja, że za krótko, żeby Ją misio podrapał, Krysia "Nie może ?" "Dlaczego" "Bo nie ma rączek"
Zostawiłam wczoraj telefon w pracy i podjechałyśmy po niego dziś przed kinem - jak zwykle uprzedziłam Krysię na temat planu dnia, i taki mi w aucie rzecze: "Jedziemy do mamy do pracy po telefon z jabłuszkiem"

Do góry