reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cosiki, czyli co śmiesznego zrobiło/ powiedziało ostatnio moje dziecko:)

Wczoraj Tata zrobił Młodej kapiel pełnowannową - czyli nie Jej dmuchanej wanience - w związku z tym miała szerszy zasięg - wannę mam narożną z siedziskiem - i podobno dorwała moją maszynkę jednorazową i chciała sobie nogi golić.... :szok: Zastanawiam się przy jakiej okazji musiała to podpatrzeć.

hahaha:-D:-D:-D Młoda Dama pełną gębą

reklama
Z dzis rana:
poszłam do łazienki umyć zęby, położyłam sweter na pralce a do pralki wrzuciłam ręczniki do prania, drzwi byly troche uchylone.
Za chwile przybiegł Mati, ściągnął sweter z pralki zapakował go do środka, zamknął drzwiczki, przekrecił pokretło pralki, powciskał jakies guziczki (jak to i ja zwykle robie) cos tam powiedział do siebie i włączył start - dobrze ze pralka z kontaktu wyłączona bo by mi dziecko pranie zrobiło :-)
no i na koniec oczywiscie podstawił miske koło pralki na wyjecie prania :-)

:-D

Miesio- ale to do wątku o rozwoju chyba powinnam wpisać- umie rozpakować zmywarkę:szok: Sam wyciąga naczynia i odkłada do szafki- kubki do kubków, talerze do talerzów, miseczki do miseczek. Tylko sztućce i szkalnki, serwis ja muszę odkładać, bo ich miejsce w szufladzie iwitrynce, gdzie jeszcze nie sięga:-) Do tej pory zbił tylko jeden kubek a już kilka rozpakowań za nami( on rozpakowuje a ja nadzoruję:-D)
Do pralki nie sięga ( otwierana od góry) ale pomaga składać suche ubrania. Z mopem i szczotką biega na okrągło, lubi też odkurzać, ciekawe kiedy mu minie;-)

Aestima Maja też rozpakowuje ze mną zmywarkę, baaa, nie mam prawa zrobić tego bez Niej :) najpierw wyciągamy wszystkie rzeczy z dolnego koszyka, jak już jest pusty to wsuwa go na miejsce i z górnego wyciągamy wszytskie kubki, jeszcze żaden nie zbity, podaje zawsze wszytsko jednego gatunku, zaczynamy od sztućców, potem talerze i garnki i na końcu kubki i szklanka, a jak się trafi moja szklanka na lat to mówi "kawa" :-)
I jeszcze jedna kuchenna rzecz - jak powiem że śmieci są wyniesione to przybiega do kuchni wyciąga spod zlewu puste wiadro i czeka aż załaduję nowy worek, potem chowa wiadro na miejsca :-)
Pralkę tez ze mną włącza, otwiera i zamyka szufladkę na proszek i płyn, pomaga wciskać guziki :-)
I ma manię domykania szuflad, drzwi, szafek, wszystkiego co z reguły powinno być zamknięte :-)

A to lubię najbardziej - już nie jestem "mama" a MUSIA zaś Tomek to nie "tata" a TUSIA :-):-):-)

Reakcja Miesia na prezenty mikołajkowe ( za każdym wręczaniem a były 3)- cytuję- " łaaaaaaaaaaaał!":-D Nie wiem skąd to wow wytrzasnął, my nie stosujemy:-)

Ostatnio ulubione słowo Marysi to pupa. Lubi tez naśladować pierdzioszki, takie na ręce np. I wczoraj ułożyła piękne zdanie: tata pupa ppbr(i tu bardzo sugestywny pierdzioszek. Myślałam ze padne:)

reklama
M w łazience, golił głowę/włosy;-)
Emi pyta się gdzie tatuś, więc odpowiadam: 'W łazience, goli się', na co Emi: 'Nogi':-D

Do góry