reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

szopka zaciskaj nogi i negocjuj z maleństwem:tak: chociaż jak dobrze pamiętam, to chyba ty pisałaś, że dostałaś wcześniej zastrzyki na płucka, bo jak tak, to myślę, że jak chłopak już duży i zdrowy, to może wyłazić

reklama
Tak Kachasku Cezary dostał już dawno sterydy na rozwój płucek i myślę że urósł ostatnio sporo bo nogi cały czas wystawia poza mój brzuch :-D, ale wolałabym go jeszcze w brzuszku ponosić bo jeszcze nie wszystko ma rozwinięte tak jak powinien mieć :tak:

Moniko 77 zamelduj się po wizycie u swojego gina..
Mam nadzieję że nie wykrakałam tego że gin ją zosawi w szpitalu :baffled::eek:

Asylan kazdy robi po swojemu ale ja napewno zimnego picia noworodkowi podawac nie bede. Moze w pozniejszym czasie w temp pokojowej latem bedzie ok ale nie od razu. W ogole nie mam przekonania do podawania noworodkowi wody. W Polsce nasze mamy nam wody nie podawaly, nigdy nie slyszalam o takim czyms i dla mnie to troche dziwne. Wole podawac troszke tej herbatki. Wiadomo nie jakies tam super ilosci bo po 50ml czy cos ale uwazam ze to lepsze od wody. Szkoda tylko ze tu tego kupic nie mozna i bede musiala znow sprowadzac:wściekła/y:

A ja mysle ze woda nie moze zaszkodzic, oczywiscie nie zimna, ale w teperaturze pokojowej. Jednak pokarm jest dosc gesty wiec jak bedzie upalnie to bede "dopijac" mala wlasnie malymi ilosciami wody. Najgorsze to jak sie odwodni, ale wiecie co ja mysle, ze to wszystko wyjdzie w praniu, jak dziecko nie bedzie chcialo to na sile wciskac nie bede. Zorientujemy sie z czasem co najlepsze dla naszych maluszkow.

Ja tez mysle, ze woda jest jak najbardziej ok. Zreszta zawsze mozna podpytac w szpitalu, co doradzaja na te upaly

Słyszałam że teraz dzieciaczków się nie przepaja.Podobno jak są takie upały to przecież matka więcej pije i pokarm jest bardziej wodnisty i że maluszkowi to wystarcza.A przepajając istnieje ryzyko że maleńki inteligent po spróbowaniu butelki nie będzie chciał ssać piersi (bo to przecież trudniejsze i powysilać się trzeba:-) ).

Derylka masz rację.

Moja znajoma neonatolog powiedziała, że pokarm naturalny jest takim fenomenem, że dostosowuje się do warunków zew. Więc w upały jest bardziej wodnisty.
Powiedziała, że ganeralnie istnieje zasada, że maluchów karmionych piersia nie dopaja się do końca 5mż.
Każda mama i tak robi tak jak uważa lub tak jak chce jej maleństwo.:tak:

ja już w swoim miałam wątpliwa przyjemność leżeć, ale nie zmieniłam zdania, ma najlepszy oddział dla noworodków i najlepszy sprzet dla nich, z całego szczecina do mojego szpitala kieruja noworodki z problemami.

reklama
Derylka masz rację.

Moja znajoma neonatolog powiedziała, że pokarm naturalny jest takim fenomenem, że dostosowuje się do warunków zew. Więc w upały jest bardziej wodnisty.
Powiedziała, że ganeralnie istnieje zasada, że maluchów karmionych piersia nie dopaja się do końca 5mż.
Każda mama i tak robi tak jak uważa lub tak jak chce jej maleństwo.:tak:
ja dokładnie to samo czytałam, a o wodzie było napisane, że po karmieniu można podać ze 3 łyżeczki, żeby przepłukać jamę ustną (szczególnie już przy ząbkowaniu)

Do góry