reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

dzien dobry

moje dziecko zadbalo o to zebym miala wolne....
od 4 siedizmy bo wymiotuje, czeka nas lekarz i pewnie zwolneinie lekarskie.... jak na zlosc nie mam z kim jej zostawic...

reklama
wrocilysmy...
elena ja na jedzenie nie stawiam... bardziej na flegme. zaczynamy sezon....
narazie daje jej tylko flore. i odstawiamy sinupret bo mloda tak chrypi ze masakra... mamy biostymine na struny glosowe, zaczynamy dzialac od jutra...

musze ogarnac mieszkanie....

hej dziewczynki,
my tez juz po wizycie u lekarza.. Małej ładnie spada bilirubina takze narazie nie bedzie kolejnych badan.. zostalo cos ponad 4..
pupcia juz ładniutka- nie podkladamy juz tetry i jes ok.. zostalam jak narazie przy pampersach premium care- nie uczulają małej choc niestety mała ma czesto mokre plecki bo wyplywa z nich... musze zaczac testowac inne firmy...
za dwa tygodnie do kontroli i mamy ustalic szczepienie... stad tez moje kolejne obawy:
szczepic tymi 5w1 lub 6w1 czy standardem??? szczepic na pneumokoki i rotawirusy?? jak było u was?

olcia
zdrówka dla Oliwcii

Emilka być może trzeba bardziej zapinać pampersa. U nas tak bywało jak zbyt luźno zapinałam. Też używa Pampers Premium Care.
Ja szczepiłam 5w1. Na pneumokoki i rota nie szczepiłam. Uważam to za bezsens szczepić dziecko na wszystko, bo organizm musi sam nauczyć się walczyć z różnymi wirusami. Podstawowe szczepienia jak najbardziej. Nie wiem, czy zaszczepię na ospę jak pójdzie do przedszkola, ale raczej nie.
Najlepiej pogadaj z pediatrą jakie są + i - tych dodatkowych szczepionek.
Fajnie, że skóra czysta. ;)

reklama
u mnie bylo dokladnie jak u eleny, tylko ze szczepienie 5w1 bylo zalecone przez lekarza pediatre i neurologa, ze wzgledu na sam porod i to ze oliska byla solidnym alergikiem na poczatku.

rota i pneumokoki jeszcze wtedy nawet tak glosno o tych szczepienaich nei bylo, ale i tak bym nie szczepila. na ospe tez nie szczepilam. Oliwka przeszla ospe w pierwszym roku przedszkola i mamyz glowy.

Do góry