reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

dzien dobry

moje dziecko zadbalo o to zebym miala wolne....
od 4 siedizmy bo wymiotuje, czeka nas lekarz i pewnie zwolneinie lekarskie.... jak na zlosc nie mam z kim jej zostawic...

reklama
wrocilysmy...
elena ja na jedzenie nie stawiam... bardziej na flegme. zaczynamy sezon....
narazie daje jej tylko flore. i odstawiamy sinupret bo mloda tak chrypi ze masakra... mamy biostymine na struny glosowe, zaczynamy dzialac od jutra...

musze ogarnac mieszkanie....

hej dziewczynki,
my tez juz po wizycie u lekarza.. Małej ładnie spada bilirubina takze narazie nie bedzie kolejnych badan.. zostalo cos ponad 4..
pupcia juz ładniutka- nie podkladamy juz tetry i jes ok.. zostalam jak narazie przy pampersach premium care- nie uczulają małej choc niestety mała ma czesto mokre plecki bo wyplywa z nich... musze zaczac testowac inne firmy...
za dwa tygodnie do kontroli i mamy ustalic szczepienie... stad tez moje kolejne obawy:
szczepic tymi 5w1 lub 6w1 czy standardem??? szczepic na pneumokoki i rotawirusy?? jak było u was?

olcia
zdrówka dla Oliwcii

Emilka być może trzeba bardziej zapinać pampersa. U nas tak bywało jak zbyt luźno zapinałam. Też używa Pampers Premium Care.
Ja szczepiłam 5w1. Na pneumokoki i rota nie szczepiłam. Uważam to za bezsens szczepić dziecko na wszystko, bo organizm musi sam nauczyć się walczyć z różnymi wirusami. Podstawowe szczepienia jak najbardziej. Nie wiem, czy zaszczepię na ospę jak pójdzie do przedszkola, ale raczej nie.
Najlepiej pogadaj z pediatrą jakie są + i - tych dodatkowych szczepionek.
Fajnie, że skóra czysta. ;)

reklama
u mnie bylo dokladnie jak u eleny, tylko ze szczepienie 5w1 bylo zalecone przez lekarza pediatre i neurologa, ze wzgledu na sam porod i to ze oliska byla solidnym alergikiem na poczatku.

rota i pneumokoki jeszcze wtedy nawet tak glosno o tych szczepienaich nei bylo, ale i tak bym nie szczepila. na ospe tez nie szczepilam. Oliwka przeszla ospe w pierwszym roku przedszkola i mamyz glowy.

Do góry