jaimis, za to dzis jest 13-ty

...dzień miałaś z "atrakcjami"
mozi, zdrówka dla córy:-)
ja szczepiłam 6w1 i rotarixem ze względu na to,że znam kilka przypadków dzieci , które po rotawirusie wylądowały z ciężkim odwodnieniem na dożylnych antybiotykach

na pneumo i meningo oraz ospę nie szczepiłam i nie mam zamiaru, moja pediatra stwierdziła,że mogę zaszczepić młodą przed pójściem do przedszkola ale stwierdziłam ,że dam sobie spokój

z zawodowego punktu widzenia stwierdzam ,że szczepienia na meningo i pneumokoki to poprostu moda spowodowana naganką firm farmaceutycznych

,które dzięki temu mają grubą kasę

co do ospy ....jak mają złapać to nich złapie,żadna szczepionka nigdy nie daje 100% pewności i nie zagwarantuje zachorowania, jedynie moze złagodzić skutki i przebieg choroby ....i to się tyczy min szczepień na grypę

owszem powinny się szczepić osoby starsze, z niewydolnością krążeniowo-oddechową, zastawkami serca ale dlatego że istnieją ku temu powody
co do szczepenia na kleszczowe zapal. opon mózgowy to pamiętajcie ,że szczepienia zaczyna się na przełomie lutego i marca bo później już nie ma to sensu
my już po zakupach, obiad się gotuje, trochę ogarnięte.....na 15minut dopóki młoda nie zrobi nowego sajgonu