reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

witam poweekendowo!!!
olla w piątek 13 urodziła???? 4 200 to już kawał dzidzi ;-)

emilka87 ja po cc chyba z miesiąc ledwo ledwo się poruszałam ale co to miesiąc w porównaniu do całego życia mojego synka :-D:tak:
Aga no to super że masz zaklepaną pracę!!!! troszkę zazdroszczę ale nie złośliwie u nas znowu plotki że w piatek wypowiedzenia dostaniemy, a już jestem tak zmęczona tą stagnacją że już sama nie wiem czy to żle czy dobrze.... oby coś znbależć szybko.... pożyjemy zobaczymy...
a z ciuchami uwierz mi chłopcy zanim wyrosną zdążą zniszczyć :-D:-D faceci od dziecka są jacyś inni ;-) a mój wogóle jakiś taki malutki się wydaje przy innych równowiekowych dzieciach choć na siatkach centylowych łapie się koło 50.... a wogóle mam pytanie wiesz mam wrażenie że zaostrza mi się uczulenie na kurz sprzątałam w szafce gdzie trzymam takie ciuchy co nie noszę a szkoda wyrzucić bo może zacznę i tak mnie podrażniło że myślałam że oczy sobie wyłubię i gardłow wydrapię jest coś co można wziąć na zaś przed sprzątaniem????
fikusek no to super że z Alanem dobrze naprawdę wy glądało przerażająco a dal ciebie GRATULACJE super że się tak ładnie ułożyło!!!!!
Mozi to miłego wypoczynku

reklama
hej dziewuszki,
ja jak w sobote sie narobilam po małym remoncie tak wczoraj odpoczywałam, troche w domku, troche na działeczce.. zregenerowałam siły i mysle gdzie tu rece włożyc...
jaimis mam nadzieje ze nieco szybciej dojde do siebie ale taką wersje tez musze brac pod uwage, dlatego mama zostanie ze mną dłużej:)
Aga mnie sie nie spieszy ale wydaje mi sie ze mojej małej sie juz tam nudzi heh
no to super ze widok exa nie zepsul ci wypoczynku:)
Mozi słonecznej pogody i udanego wypoczynku!!

oj przyda ci się pomoc bo nawet jak szybko do siebie dojdziesz po porodzie to bedziesz zmęczona bo niektóre dzieci co góra 3 godziny się budzą no mój to wogóle na mnie spał 2 miesiace ;-)

ja ostatnio jestem zalatana na maksa, bo szukam sobie samochodu i myślałam, że to będzie prostsze, gdyż wymagań nie mam zbyt wysokich, a poza tym mocno ogranicza mnie kasa, a jednak zgłupieć można :-(
Wpadłam zobaczyć co tam u raczkowej, ale chyba jeszcze nie ma żadnych nowych wieści? Niech sie nacieszy swoim chłopczykiem :-)

A u mnie trochę zmian. Zaczynam dogadywać się z byłym, w końcu ruszył tyłeczek, żeby mi pomagać, zaczął interesować się zdecydowanie bardziej niż wcześniej i mam nadzieję, że uda nam się utrzymać takie relacje. Jak patrzę na mojego syneczka jak jest w iego wpatrzony to mam nadzieję, ze tym razem nie zmarnuje danej mu szansy.
Odezwę się wkrótce ;-)

jaimis nastawiam sie na to psychicznie heh w szkole rodzenia mowili nam ze nawet jak dziecko przesypiałoby cale noce to trzeba i tak wstawac i karmic w nocy, bo w nocy jest bardziej odzywczy pokarm, poza tym karmienie musi byc regularne... takze chcac nie chca nastawiam sie na nie przespane noce...
martttika ja juz niecałe 3 lata kupuje auto i cos mi nie idzie:-D plus jest tylko taki ze juz nieco wiecej na nie odłożyłam, ale cały czas przegladam i szukam heh
super ze Ex nareszcie poszedł po rozum do głowy i wasze relacje sie poprawiły.. trzymam kciuki zeby tylko nie było to chwilowe..
dziuraWskarpecie oczywiście, witamy! ;)

Ostatnia edycja:
tego właśnie nigdy nie umiałam zrozumieć, może mnie okrzyczycie:-p, ale gdyby dziecko było głodne, to by się obudziło i wołało o jedzenie:sorry2:

dziuraWskarpecie jasne, że można:tak:co nie znaczy, że to radośnie, że zasilasz nasze grono...

ravenalka podobno chodzi o to ze w dzien pokarm w piersi wytwarza sie inny a w nocy inny.. i zeby dziecko bylo dobrze odzywione trzeba dostarczac pokarmu takiego i takiego.. chodzi tamo jakies substancje odzywcze a nie o to czy dzidzius głodny... tak mnie nauczyli na szkółce hehe

Dzięki dziewczyny:)
Emilka przyszła mamusia? Super! Gratuluję! Twoj pierwszy dzidziuś?
Przepraszam,jesli jestem zbyt wścibska ale Wy zapewne się już "znacie" a ja świeżynka straszna na tym wątku:zawstydzona/y:
Rav..Pszczółka to Majeczka?:-)

Ja jestem mamą adopcyjną,od lutego...samotną mamą:-(

reklama
tak, tak, choć jak się karmi samą piersią to tak czy siak się dzidzia budzi dość często, mleko modyfikowane trzyma dłużej, więc jak już się budzi, to dałabym spokój z budzeniem o regularnej godzinie i spała do oporu:-D ja mojego Smoka dokarmiałam, już w szpitalu mi Ją dokarmiali, a i tak się budziła w nocy sama o w miarę stałych porach, choć pewnie nie tak często jakbym powinna ją budzić na jedzonko:tak: emilka, zaczęłaś już spać na zapas? ;-)

Do góry