reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

witam poweekendowo!!!
olla w piątek 13 urodziła???? 4 200 to już kawał dzidzi ;-)

emilka87 ja po cc chyba z miesiąc ledwo ledwo się poruszałam ale co to miesiąc w porównaniu do całego życia mojego synka :-D:tak:
Aga no to super że masz zaklepaną pracę!!!! troszkę zazdroszczę ale nie złośliwie u nas znowu plotki że w piatek wypowiedzenia dostaniemy, a już jestem tak zmęczona tą stagnacją że już sama nie wiem czy to żle czy dobrze.... oby coś znbależć szybko.... pożyjemy zobaczymy...
a z ciuchami uwierz mi chłopcy zanim wyrosną zdążą zniszczyć :-D:-D faceci od dziecka są jacyś inni ;-) a mój wogóle jakiś taki malutki się wydaje przy innych równowiekowych dzieciach choć na siatkach centylowych łapie się koło 50.... a wogóle mam pytanie wiesz mam wrażenie że zaostrza mi się uczulenie na kurz sprzątałam w szafce gdzie trzymam takie ciuchy co nie noszę a szkoda wyrzucić bo może zacznę i tak mnie podrażniło że myślałam że oczy sobie wyłubię i gardłow wydrapię jest coś co można wziąć na zaś przed sprzątaniem????
fikusek no to super że z Alanem dobrze naprawdę wy glądało przerażająco a dal ciebie GRATULACJE super że się tak ładnie ułożyło!!!!!
Mozi to miłego wypoczynku

reklama
hej dziewuszki,
ja jak w sobote sie narobilam po małym remoncie tak wczoraj odpoczywałam, troche w domku, troche na działeczce.. zregenerowałam siły i mysle gdzie tu rece włożyc...
jaimis mam nadzieje ze nieco szybciej dojde do siebie ale taką wersje tez musze brac pod uwage, dlatego mama zostanie ze mną dłużej:)
Aga mnie sie nie spieszy ale wydaje mi sie ze mojej małej sie juz tam nudzi heh
no to super ze widok exa nie zepsul ci wypoczynku:)
Mozi słonecznej pogody i udanego wypoczynku!!

oj przyda ci się pomoc bo nawet jak szybko do siebie dojdziesz po porodzie to bedziesz zmęczona bo niektóre dzieci co góra 3 godziny się budzą no mój to wogóle na mnie spał 2 miesiace ;-)

ja ostatnio jestem zalatana na maksa, bo szukam sobie samochodu i myślałam, że to będzie prostsze, gdyż wymagań nie mam zbyt wysokich, a poza tym mocno ogranicza mnie kasa, a jednak zgłupieć można :-(
Wpadłam zobaczyć co tam u raczkowej, ale chyba jeszcze nie ma żadnych nowych wieści? Niech sie nacieszy swoim chłopczykiem :-)

A u mnie trochę zmian. Zaczynam dogadywać się z byłym, w końcu ruszył tyłeczek, żeby mi pomagać, zaczął interesować się zdecydowanie bardziej niż wcześniej i mam nadzieję, że uda nam się utrzymać takie relacje. Jak patrzę na mojego syneczka jak jest w iego wpatrzony to mam nadzieję, ze tym razem nie zmarnuje danej mu szansy.
Odezwę się wkrótce ;-)

jaimis nastawiam sie na to psychicznie heh w szkole rodzenia mowili nam ze nawet jak dziecko przesypiałoby cale noce to trzeba i tak wstawac i karmic w nocy, bo w nocy jest bardziej odzywczy pokarm, poza tym karmienie musi byc regularne... takze chcac nie chca nastawiam sie na nie przespane noce...
martttika ja juz niecałe 3 lata kupuje auto i cos mi nie idzie:-D plus jest tylko taki ze juz nieco wiecej na nie odłożyłam, ale cały czas przegladam i szukam heh
super ze Ex nareszcie poszedł po rozum do głowy i wasze relacje sie poprawiły.. trzymam kciuki zeby tylko nie było to chwilowe..
dziuraWskarpecie oczywiście, witamy! ;)

Ostatnia edycja:
tego właśnie nigdy nie umiałam zrozumieć, może mnie okrzyczycie:-p, ale gdyby dziecko było głodne, to by się obudziło i wołało o jedzenie:sorry2:

dziuraWskarpecie jasne, że można:tak:co nie znaczy, że to radośnie, że zasilasz nasze grono...

ravenalka podobno chodzi o to ze w dzien pokarm w piersi wytwarza sie inny a w nocy inny.. i zeby dziecko bylo dobrze odzywione trzeba dostarczac pokarmu takiego i takiego.. chodzi tamo jakies substancje odzywcze a nie o to czy dzidzius głodny... tak mnie nauczyli na szkółce hehe

Dzięki dziewczyny:)
Emilka przyszła mamusia? Super! Gratuluję! Twoj pierwszy dzidziuś?
Przepraszam,jesli jestem zbyt wścibska ale Wy zapewne się już "znacie" a ja świeżynka straszna na tym wątku:zawstydzona/y:
Rav..Pszczółka to Majeczka?:-)

Ja jestem mamą adopcyjną,od lutego...samotną mamą:-(

reklama
tak, tak, choć jak się karmi samą piersią to tak czy siak się dzidzia budzi dość często, mleko modyfikowane trzyma dłużej, więc jak już się budzi, to dałabym spokój z budzeniem o regularnej godzinie i spała do oporu:-D ja mojego Smoka dokarmiałam, już w szpitalu mi Ją dokarmiali, a i tak się budziła w nocy sama o w miarę stałych porach, choć pewnie nie tak często jakbym powinna ją budzić na jedzonko:tak: emilka, zaczęłaś już spać na zapas? ;-)

Do góry