reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

cześć dziewczyny ja dziś wściekła jestem na maksa!
21 czerwca zarejestrowałam się w pup, a dzisiaj w końcu dostałam zaległe umowy i doniosłam je do urzędu i co sie okazało? Na drugiej umowie (bo dwie były zleceniami) jak wół widnieją daty 01. - 30.06.2012r. a przecież ja od 20 juz nie pracowałam, a 21 sie rejestrowałam! No i zostałam zawieszona w prawach bezrobotnego i mam to jakoś odkręcić do środy, bo inaczej wykreślą mnie całkiem i kuź** stracę ja i moje dziecko ubezpieczenie!!! :-( :-( Przeryczałam pół dnia...

reklama
Aga ja juz dzisiaj rodziłam- na szkole rodzenia hehe juz potrafie oddychac :d
chceeee jechac!! ale gdzie ja w moim stanie, jak juz ledwo sie poruszam przy tej pogodzie heh
udanego wypoczynku!! zaglądaj tu do nas! i nie zapomnij wziąć tojebki bo bedziesz sie wracac hihi
martttika o kurcze, no nie ladnie to wyglada.. nie znam sie na prawie jak to jest ale moze zapytaj darmowego prawnika na bb co w takiej sytuacji mozesz zrobic Porady prawnika
ta pani nie nalezy do za miłych i odpowiada tylko raz na dzien ale moze akurat ci pomoze..
wykreslic czy zawiesic mogą cie chyba tylko na jakis czas, pozniej chyba bedziesz mogla sie spowrotem zarejestrowac? a moze pracodawca zmieni ci tą umowe?:eek:

olla no to super że zajęcia super :-)
emilka 2 tygodnie po terminie to też norma, ale mój lekarz prowadzący powyżej 4 kg to już zalecał cesarkę zwłaszcza przy pierwszym dziecku ciekawe co u Raczkowej wymyślą

Aga no to miłego byczenia się tylko szkoda że pogoda się pogorszyła:-( ale czyż pogoda ducha nie jest najważniejsza? ;-) a ślesz cv? ja przeglądam ofert i mówię do tej pory jedną wysłałam na koordynatora transportu ale znając :-p tylko nie zapomnij torebusi dla damy :-D super masz z tymi ciuszkami wkoło mnie same znajome dziewczynki całe w różach i latam do lumpka co jakiś czas i kupuję mu nawet trochę większe jak w ładnym stanie bo na chłopca to ciężko coś znależć,dziewczynki mają więcej ciuszków i mniej niszczą?
martttika nie płacz masz 7 dni na sprostowanie świadectwa pracy!!!! i ja odrazu napisałabym pismo do urzędu opisujące że pracodawca żle wystawił świadectwo pracy i zgłosiłam o wystawienie poprawnego i to w 2 egzeplarzach i na jednym żeby przybili pieczątkę z datą kiedy złożyłam pamiętaj urzędy biurokracją stoją czym więcej masz pisemek z pieczątkami tym lepiej!!!

Świadectwo pracy?!! Dziewczyny oni mi wczoraj podsuneli stare umowy do podpisania i to um zlecenie!!! A ja idiotka nie sprawdziłam i zaniosłam takie do up!!! Napisalam meila do tej menagierki zeby miec na pismie jasno, że taka sytuacja miałą miejsce, ale odzewu zero!

martttika a wcześniej pracowałaś bez umowy cokolwiek miałaś a listy obecności były podpisywane albo cokolwiek na zaświadczenie jak pracowąłaś w jakie dni???

to jak nie odpowiada na @ jedz tam i powiedz że błąd jeśli nie skorygują to postrasz inspekcją pracy przy inspekcji pracy chyba są porady prawników najwyżej zadzwoń i dowiedz się

cześć dziewczyny ja dziś wściekła jestem na maksa!
21 czerwca zarejestrowałam się w pup, a dzisiaj w końcu dostałam zaległe umowy i doniosłam je do urzędu i co sie okazało? Na drugiej umowie (bo dwie były zleceniami) jak wół widnieją daty 01. - 30.06.2012r. a przecież ja od 20 juz nie pracowałam, a 21 sie rejestrowałam! No i zostałam zawieszona w prawach bezrobotnego i mam to jakoś odkręcić do środy, bo inaczej wykreślą mnie całkiem i kuź** stracę ja i moje dziecko ubezpieczenie!!! :-( :-( Przeryczałam pół dnia...

Nie rycz!To nie taka straszna sprawa.20 czy 30 mogli sie pomylic i tyle.Nie prosciej by bylo do pracodawcy(czy kto to umowe ci dawal) zadzwonic i powiedziec ze jest błą?i ze trzeba ci pilnie to poprawic bo masz zaniesc do UP.
Wtedy bedziesz wiedzial co ci odpowie i nie denerwowala sie tak.

A w UP powiesz ze to byla pomylka i nikt cie nie bedzie wieszał:)jak pokazesz zes nie kłamala i nie chciala ich oszukac.

Jaimis,a ty to moze tak jak i ja.Kraczesz na zapas:)Z tego co doczytalam sie to jeszcze nie otrzymalas wypowiedzenia tylko sie spodziewasz lada dzien.
Moze wcale go nie bedzie i panikujesz na zapas.

A w miedzy czasie ślij ślij te cv.A jak nie ma w twoim miejscu zamieszkania to czasem trzeba zmienic miejscowosc jezeligdzies jest praca godna.
Wielu ludzi niestety jest zmuszona wedrowac po kraju za praco:(

Nie rycz!To nie taka straszna sprawa.20 czy 30 mogli sie pomylic i tyle.Nie prosciej by bylo do pracodawcy(czy kto to umowe ci dawal) zadzwonic i powiedziec ze jest błą?i ze trzeba ci pilnie to poprawic bo masz zaniesc do UP.
Wtedy bedziesz wiedzial co ci odpowie i nie denerwowala sie tak.

A w UP powiesz ze to byla pomylka i nikt cie nie bedzie wieszał:)jak pokazesz zes nie kłamala i nie chciala ich oszukac.

W up podbili mi wczoraj czerwoną pieczątkę oznaczającą skreślenie mnie z ubezpieczenia. Ich nie obchodzi, że to pomyłka.
A pracodawca? Chyba nie doczytałaś moich przygód z nim...

reklama
martttika oby szybko sie wszytsko wyjasnilo, po skresleniuz ubezpieczenia masz je wazne chyba jeszcze 3 miesiace, tyle ile trwa kara w up.

ja dzis po szkoleniu i pierwszych malych zakupach, padam ze zmeczenia. w salach mamy mega cieplo, dzis mielismy pierwszy test i wszyscy zdali wiec nie ma zle:tak:

Do góry