reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

cześć dziewczyny ja dziś wściekła jestem na maksa!
21 czerwca zarejestrowałam się w pup, a dzisiaj w końcu dostałam zaległe umowy i doniosłam je do urzędu i co sie okazało? Na drugiej umowie (bo dwie były zleceniami) jak wół widnieją daty 01. - 30.06.2012r. a przecież ja od 20 juz nie pracowałam, a 21 sie rejestrowałam! No i zostałam zawieszona w prawach bezrobotnego i mam to jakoś odkręcić do środy, bo inaczej wykreślą mnie całkiem i kuź** stracę ja i moje dziecko ubezpieczenie!!! :-( :-( Przeryczałam pół dnia...

reklama
Aga ja juz dzisiaj rodziłam- na szkole rodzenia hehe juz potrafie oddychac :d
chceeee jechac!! ale gdzie ja w moim stanie, jak juz ledwo sie poruszam przy tej pogodzie heh
udanego wypoczynku!! zaglądaj tu do nas! i nie zapomnij wziąć tojebki bo bedziesz sie wracac hihi
martttika o kurcze, no nie ladnie to wyglada.. nie znam sie na prawie jak to jest ale moze zapytaj darmowego prawnika na bb co w takiej sytuacji mozesz zrobic Porady prawnika
ta pani nie nalezy do za miłych i odpowiada tylko raz na dzien ale moze akurat ci pomoze..
wykreslic czy zawiesic mogą cie chyba tylko na jakis czas, pozniej chyba bedziesz mogla sie spowrotem zarejestrowac? a moze pracodawca zmieni ci tą umowe?:eek:

olla no to super że zajęcia super :-)
emilka 2 tygodnie po terminie to też norma, ale mój lekarz prowadzący powyżej 4 kg to już zalecał cesarkę zwłaszcza przy pierwszym dziecku ciekawe co u Raczkowej wymyślą

Aga no to miłego byczenia się tylko szkoda że pogoda się pogorszyła:-( ale czyż pogoda ducha nie jest najważniejsza? ;-) a ślesz cv? ja przeglądam ofert i mówię do tej pory jedną wysłałam na koordynatora transportu ale znając :-p tylko nie zapomnij torebusi dla damy :-D super masz z tymi ciuszkami wkoło mnie same znajome dziewczynki całe w różach i latam do lumpka co jakiś czas i kupuję mu nawet trochę większe jak w ładnym stanie bo na chłopca to ciężko coś znależć,dziewczynki mają więcej ciuszków i mniej niszczą?
martttika nie płacz masz 7 dni na sprostowanie świadectwa pracy!!!! i ja odrazu napisałabym pismo do urzędu opisujące że pracodawca żle wystawił świadectwo pracy i zgłosiłam o wystawienie poprawnego i to w 2 egzeplarzach i na jednym żeby przybili pieczątkę z datą kiedy złożyłam pamiętaj urzędy biurokracją stoją czym więcej masz pisemek z pieczątkami tym lepiej!!!

Świadectwo pracy?!! Dziewczyny oni mi wczoraj podsuneli stare umowy do podpisania i to um zlecenie!!! A ja idiotka nie sprawdziłam i zaniosłam takie do up!!! Napisalam meila do tej menagierki zeby miec na pismie jasno, że taka sytuacja miałą miejsce, ale odzewu zero!

martttika a wcześniej pracowałaś bez umowy cokolwiek miałaś a listy obecności były podpisywane albo cokolwiek na zaświadczenie jak pracowąłaś w jakie dni???

to jak nie odpowiada na @ jedz tam i powiedz że błąd jeśli nie skorygują to postrasz inspekcją pracy przy inspekcji pracy chyba są porady prawników najwyżej zadzwoń i dowiedz się

cześć dziewczyny ja dziś wściekła jestem na maksa!
21 czerwca zarejestrowałam się w pup, a dzisiaj w końcu dostałam zaległe umowy i doniosłam je do urzędu i co sie okazało? Na drugiej umowie (bo dwie były zleceniami) jak wół widnieją daty 01. - 30.06.2012r. a przecież ja od 20 juz nie pracowałam, a 21 sie rejestrowałam! No i zostałam zawieszona w prawach bezrobotnego i mam to jakoś odkręcić do środy, bo inaczej wykreślą mnie całkiem i kuź** stracę ja i moje dziecko ubezpieczenie!!! :-( :-( Przeryczałam pół dnia...

Nie rycz!To nie taka straszna sprawa.20 czy 30 mogli sie pomylic i tyle.Nie prosciej by bylo do pracodawcy(czy kto to umowe ci dawal) zadzwonic i powiedziec ze jest błą?i ze trzeba ci pilnie to poprawic bo masz zaniesc do UP.
Wtedy bedziesz wiedzial co ci odpowie i nie denerwowala sie tak.

A w UP powiesz ze to byla pomylka i nikt cie nie bedzie wieszał:)jak pokazesz zes nie kłamala i nie chciala ich oszukac.

Jaimis,a ty to moze tak jak i ja.Kraczesz na zapas:)Z tego co doczytalam sie to jeszcze nie otrzymalas wypowiedzenia tylko sie spodziewasz lada dzien.
Moze wcale go nie bedzie i panikujesz na zapas.

A w miedzy czasie ślij ślij te cv.A jak nie ma w twoim miejscu zamieszkania to czasem trzeba zmienic miejscowosc jezeligdzies jest praca godna.
Wielu ludzi niestety jest zmuszona wedrowac po kraju za praco:(

Nie rycz!To nie taka straszna sprawa.20 czy 30 mogli sie pomylic i tyle.Nie prosciej by bylo do pracodawcy(czy kto to umowe ci dawal) zadzwonic i powiedziec ze jest błą?i ze trzeba ci pilnie to poprawic bo masz zaniesc do UP.
Wtedy bedziesz wiedzial co ci odpowie i nie denerwowala sie tak.

A w UP powiesz ze to byla pomylka i nikt cie nie bedzie wieszał:)jak pokazesz zes nie kłamala i nie chciala ich oszukac.

W up podbili mi wczoraj czerwoną pieczątkę oznaczającą skreślenie mnie z ubezpieczenia. Ich nie obchodzi, że to pomyłka.
A pracodawca? Chyba nie doczytałaś moich przygód z nim...

reklama
martttika oby szybko sie wszytsko wyjasnilo, po skresleniuz ubezpieczenia masz je wazne chyba jeszcze 3 miesiace, tyle ile trwa kara w up.

ja dzis po szkoleniu i pierwszych malych zakupach, padam ze zmeczenia. w salach mamy mega cieplo, dzis mielismy pierwszy test i wszyscy zdali wiec nie ma zle:tak:

Do góry