reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

olcia, martttika super wiesci! gratulacje dziewczyny!
martttika to co bedziesz produkowac? na zmiany?

Raczkowa ja szybko do pracy nie wroce takze bede czestym bywalcem na forum.. jesli tylko Mała pozwoli:-)
Aga ja o moim necie nawet sie juz nie wypowiadam- jak dla mnie ten Tmobile to jakas porazka, musze sie duzo nawkurzac zaczym zaczyna normalnie dzialac:wściekła/y:

dziewczyny ja tez bylam takim dzieckiem ze wszedzie za mamusią biegałam:-D i nawet jak juz nie miala pokarmu to dlugo jeszcze dobierałam sie do jej piersi:-D

reklama
moja mniej mamusiowa juz.. ale za reke to chce ciagle chodzic

my wieczor w cyrku spedzilysmy, poczulam sie jak dziecko, fajnie bylo:-D
a na 8 wrzesnia zalatwialm nam sesje zdejciowa, malej sie marzyly profesionalne fotki.
sesja narazie za tatuaz bo mnie ceny przerazaja... wiec odkladam o miesiac, we wrzesniu nie udzwigne tego.

raczkowa zobaczysz cwieczenia daja efekty i bedzie juz lepiej i wtedy i maly bedzie spokojneijszy.

martttika cwicze z nim jak tylko troche jest spokojniejszy dzisiaj przez caly dzien AZ 4 razy :-D

emilka no ja tez raczej nie wracam do pracy niestety :baffled: to razem sobie bedziemy tu klachac :-D:-D kurde ale ten Twoj suwaczek mknie :szok::-D:-D

olcia powiem Ci ze wczoraj z im cwiczylam dzisiaj kilka razy i juz widze zmiany malutkie bo malutkie ale sa oby tylko chcial cwiczyc :tak:

a na 8 wrzesnia zalatwialm nam sesje zdejciowa, malej sie marzyly profesionalne fotki.
sesja narazie za tatuaz bo mnie ceny przerazaja... wiec odkladam o miesiac, we wrzesniu nie udzwigne tego.

raczkowa zobaczysz cwieczenia daja efekty i bedzie juz lepiej i wtedy i maly bedzie spokojneijszy.
a ile taki tatuaz??
znajona kiedys robila taka sesje z synkiem, super sprawa :)

a ja czytalam o akcji WYPRAWKA SZKOLNA 2012 i poporostu jestem wkurzona,bo z tego powodu,ze pracuje juz mi sie nic nie nalezy,ani fa,ani wyprawka,ani zaden dodatek czy zasilek:angry::angry::angry:
wyprawka jest dochod nie przekracza 351 zl, no kuzna to co mam zyc z alimentow dziecka i nie pracowac aby cos dostac od panstwa,ze tego powodu ze sama wychowuje dziecko, dla takiej rodziny co sobie narobia gromadke dzieciakow i lataja po zasilki z mopsu bo do pracy sie nei oplaca isc,bo trzeba rano wstac i pracowac czy dla alkohilikow co sa rencie chorobowej bo cale zycie pili to sie wszytko dla jego rodziny,a tu czlowiek pracuje,chce cos miec,a to go maja w d.upie

Mozi, szkoda w ogóle komentować:no: ja mam koleżankę, której mąż ma 2 firmy i płakała,że dowiadywała się o dofinansowanie podręczników i dają tylko 180zł:confused2:

raczkowa, widzisz po malutku, po malutku i bedzie dobrze:tak:

ola, ile płaciłaś za bilet do cyrku:confused: bo ja chciałam na wiosnę iśc z Młodą ale mnie cena wybiła z butów:baffled:

emilka, to akurat dziś wina google a nie tmobile, bo sprawdzałam u paru osób i tez im się nie otwierało:dry:; mnie się kończy w październiku umowa na blueconecta w tmobile i myslę o czymś innym:tak:

praca, pracą ale jakoś staram się znaleźć trochę czasu na BB więc i ja się nigdzie nie wybieram:-D

Witam po dłuższej nieobecności :-) Ja jestem po fajnej sesji ze mną w roli głównej i jedynej i teraz szykuję się do kolejnej pt. "Mamy i synowie" :D Super sprawa i naprawdę świetna zabawa. Co do tatuażu, ja polecam dwa studia w okolicach W-wy niestety, ale robią je bajecznie dobrze i profesjonalnie (Azazel w Milanówku -koniecznie Batoon i Artur Szolc w Wesołej). Tyle że długi czas oczekiwania. Mój został wyceniony na jakieś 800-1000 PLN, ale mam nadzieję uzbierać do kwietnia, kiedy mam termin (choćby nie wiem co! - nawet jeśli powiedzą mi że to glupota).

A tak poza tym właśnie czytam sobie, co u Was i ręce mi się załamują. Zaczynam nabierać jeszcze większego przekonania (o ile może być większe), że nie wpisanie ojca w papiery dziecka to było najlepsze, co mogłam zrobić :dry: Co prawda nie dostaję alimentów, ale jak znam życie albo byłoby to niewiele, albo musiałabym ściągać od jego bogu ducha winnych rodziców. A przynajmniej mam święty spokój od durnych tekstów, pretensji i pomysłów, natomiast Młody od humorów "tatusia". Kiedyś pewnie będzie chciał go poznać, więc robię wszystko, żeby nie mówić o jego ojcu źle, ale nie ukrywam, że nie rozumiem jego kompletnego braku zainteresowania. Ja to bym tym wszystkim pseudo tatusiom zrobiła zamknięty obóz szkoleniowy podwyższonego ryzyka ;-) i to bez możliwości wcześniejszej rezygnacji :cool2:

Poza tym u mnie deprecha znowu. Dostałam list polecony z sądowym nakazem zapłaty 2000. Nie mam pojęcia o co chodzi, ale wygląda na to, że ktoś podpisał umowe telefonu na mój dowód, który kiedyś zgubiłam. Nikogo nic nie obchodzi, ja nie mam dowodów, bo w przeprowadzkach zgubiłam kwitek z policji a nie pamiętam, w którym komisariacie zgłaszałam i jestem udupiona. Do tego były pożyczył od mojej mamy ...hmmm ... dwa kur** tysiące i je też będę musiała oddać bo z nim kontaktu nie ma. I to wszystko jednego dnia - jak kamień w łeb. A że po zapłaceniu raty kredytu zostaje mi 1200 zł na rachunki, życie i wszystko inne ... to pozostaje mi modlić się żeby ten kurs chf spadł, bo się zamorduję, a nie dam rady. Mama mi pomaga, ale jej też wszystkiego nie mówię, bo i tak ma sporo problemów swoich, a poza tym żąda bardzo wysokiej ceny za pomoc - prawie że ubezwłasnowolnienie :-( Tak więc - robię wszystko żeby zachować pion, ale kiepsko mi idzie. Próbuję znaleźć dodatkową pracę, ale ciężko o taką, żebym mogła robić to w nocy albo w weekendy. Jednak szukam dalej. Znalazłam jedną i moja euforia sięgnęła zenitu ... ale babka się rozmyśliła .... :-(

Zaczynam myśleć, że naprawdę jest tak, że jeśli przytrafi mi się coś dobrego i zaczynam wychodzić na prostą, to potem ktoś/coś zrzuca na mnie worek kamieni. Znalazłam szybko dobrą pracę, mam świetnych przyjaciół i życie towarzyskie, mam przede wszystkim cudowne dziecko ... zaczynam się cieszyć i BUM! Z natury jestem nieprzejmującą się problemami optymistką .. ale chyba mnie to przerasta.

Bastet musisz wyjasnic to z tym sadem i kasa,moze pomysl spokojnie na ktorej ulicy byl ten komosatiat co zglaszalas i podejsc o zaswiadczenie,ze mialas dokumenty zgubione
co do alimentow ja jestem zdania za wpisawaniem, w wiekszosci i moim przypadku humory tatusiow sa jak wnosi sie sprawy sadowe,w pozostaklym czasie ich nie ma jakbys w ogule ich nie wpisywala,a kasa z alimentow albo wplywa sama,ale tu zadkosc,albo komornik,raz sciagnie raz nie,ale zawsze jest na papierze i odsetki rosna, zawsze mozna to jakos lokate wkladac, jak splodil to niech jakies czesci nawet malej sie doklada,jak na swoje zycie ma,piwko,imprezki,to ma te 500 zl aby dac dziecku
piszesz ze masz kredyt w frankach oj ciezkie czasy teraz,ale pomysl,masz tez swoj mieszkanko,nie musisz sie tulac po wynajetym i placic czy mieszkac z rodzicami,ja tez myslam o kredycie, rodzice mi by cos pomogli,ale u mnie nieruchomosci drogie,a moj dochod to mam gdzies taki,jak ty po odliczeniu kredytu

dzien dobry

mozi sam tatuaz kolo 250-300 zl ale ja musze do tego swoj poprawic wiec juz musze liczyc kolo 500 zl wzwyz. pytalam z ogloszen i licza kolo 100 zl mniej ale nie mam pewnosci jak to wyjdzie,a u goscia ktory mi robil wiec co mnie czeka.
wiec odkaldamy wiecej kasy i dzialamy

bastet ja juz mam 2 tatuaze i nie zaluje zadnego, tyle ze od czasu kiedy robilam ceny sie pozmienialy...

mozi mnie tez wurza fakt ze nawet na glupi stazu nie nalezy mi sie nic... kompletnie nic bo z alimentami przekraczam dochodami... normalnie moge szastac kasa na prawo i lewo:wściekła/y::wściekła/y:

sesyjke mam dla siebie i malej umowiona na 8 wrzesnia... bedzie taka sporotowo elegancka... zobaczymy co wyjdzie...

bylam juz w up... chcialam podpisac papiery i co... jeszcze gotowych nie maja.... ale coz... nie zdziwilam sie

raczkowa zobaczysz teraz juz bedzie tylko lepiej

aga bilety do cyrku dla mnie to horror. loża 70 zl, normalny 60 zl, rodzinny 100, czyli rodiznny najtaniej bo to 2 osoby dorosle i 2 dzieci, wiec my na ten wchodizlysmy

witam panie:-)

ola czyli nie wiele się zmieniło w cenach, po za tym,że jeszcze poszły do góry:baffled:
jesli chodzi o "upiększnie " ciała to ja jestem jedynie zwolenniczką kolczyków w uszach:-D:sorry2:

bastet, jak się wali to wszystko na raz, ech:dry:
po zgubieniu dowodu wyrabiałaś nowy i wówczas musiałaś zgłosić zgubę w urzędzie miasta , w ewidencji ludności. W takich przypadkach do czasu wydania nowego dokumentu dostajesz zaświadczenie,że zgłaszałaś brak dok. tożsamości. Spróbuj tam popytać bo napewno mają odnotowane Twoje zgłoszenie, w koncu mamy dobę komputeryzacji, może się uda uzyskać zaświadczenie :tak: i jeszcze jedno sprawdź kancelarię z której wyszło wezwanie do zapłaty, brat mojego kolegi miał podobną sytuacje dostał wezwanie z kancelarii z Białehostoku w którym nigdy w zyciu nie był, jak to ruszył, zaczął od zgłoszenia na policji to w efekcie okazało się,że była to próba wyłudzenia kasy:tak::tak:.
Co do kredytu, upss :baffled: a nie próbowałaś go przeliczyć na złotówki, ja w kwietniu konczę płacić kredyt za mieszkanie, miałam złotówkowy i nie narzekam:tak:

emilka, melduj się:-D

a mnie żeby było zabawniej zepsuł się telewizor:no:, wytargałam takiego małego rząpa , podłaczyłam i czekam aż mój tata wróci za 3 tyg żeby mi pomógł , bo muszę kupić coś nowego,akurat teraz kiedy liczy się kazdy grosz:wściekła/y:

mam pytanie ile płacicie za przedzszkole i jaka jest stawka żywieniowa u was:confused:

reklama
aga wiesz jak sie cos pusje to akurat wtedy kiedy nie powinno.... zycie...

co do przedszkola u nas 5.5 za jedzenie na dzien, i 1.50 za kazda ponadprogramowa godzine.
angielski 32 zl miesiecznie
rytmika 25 zl na 3 miesiace
gimnastyka korekcyjna 12 zl miesiac

poza tym komitet, wycieczki, zdjecia
u nas dochodzi skladka na rzeczy plastyczne okolo50 zl
i pewnie cos pominelam.....

a wlasnie dzis dostalam wezwanie na sprawe, i ex pewnie tez bo juz sie nie odzywa....

Do góry