reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

Hej Kochane!

Dawno mnie tu nie było. Jestem aż tak zajęta synkiem. Za tydzień mam sprawe o alimenty. Opowiem Wam co wymyślił tatuś Filipka. Jak powiedziałam mu, że założyłam mu sprawę o alimenty to odrazu zaproponował mi żebym odwołała sprawę i za to razem zamieszkamy u jego rodziców, będziemy szcześliwą rodziną itp. Oczywiscie ja powiedziałam, że ich nie odwołam to odrazu zmienił ton i to co powiedział. Powiedział, że jak tak to on zakłada mi sprawę o ustalenie ojcostwa (hehe... a poszedł ze mną do urzędu i podpisał wszystkie dokumenty) i nie dostane żadnych pieniędzy dopóki nie będzie tej sprawy. Adam cały czas zmienia zdanie. Raz uznaje syna, chodzi z nami na 10minut spacerku jak wychodzimy a raz zarzuca mi, że jednak zdradziłam go z tym szwagrem - żenada wymyślona przez niego. Dla mnie to on może już iść robić te dna tylko go na to niestać. Czy któraś z Was miała przypadek, że ojciec dziecka jest bez pracy i jakie wtedy dostała alimenty? Na Święta dał dla Filipa 200zł (od ur w listopadzie) i okazało się, że te pieniądze dała jego matka dla swojego wnuczka a on nic! Filipek ma już 2 miesiące. Zaczyna się uśmiechać i nie jest już tylko śpiącym noworodkiem. Czasem doskwiera mi samotność ale myślałam, że będzie gorzej. Mam problem z dobraniem mleka dla mojego szkraba. Ma pod skórą krostki które widać pod światłem. CO TO MOŻE BYĆ??? MA W DODATKU ZIELONE KUPY I SUCHĄ BUZIE I ŁYDY. PEDIATRA POWIEDZIAŁA, ŻE TAK MUSI BYĆ. NAPRAWDĘ??? JAKIE MLEKO MAM MU DAWAĆ. NUTRAMIGEN JEST NA RECEPTE A TA LEKARKA NIE CHCE MI TEGO WYPISAĆ.

reklama
czesc,widze,ze weekend i cisza na bb,pozdrawiam i do jutra

mala sie bawi,spala w dzien,wiec niech sie jeszcze troche pobawi
a ja ide poszukac mamie cos na necie

mam pytanie. ojciec dziecka nie figuruje w jego akcie urodzenia (nie chciałam) i teraz się zastanawiam. Ponieważ wiadomo w akcie podałam jego imię i dali moje nazwisko w rubryce Ojciec. Czy jak Maciek będzie starszy i będzie musiał podawać imiona rodziców to będzie mówił Marta i ojciec n.n czy Marta i Przemek??

mam pytanie. ojciec dziecka nie figuruje w jego akcie urodzenia (nie chciałam) i teraz się zastanawiam. Ponieważ wiadomo w akcie podałam jego imię i dali moje nazwisko w rubryce Ojciec. Czy jak Maciek będzie starszy i będzie musiał podawać imiona rodziców to będzie mówił Marta i ojciec n.n czy Marta i Przemek??

hej,ja dla mnie to Przemek i twoje nazwisko
ale sie nie znam

odp.dla kołtunek dokładnie tak moze robic twoj synek, ja tez mialam (mam) taka sama sytuacje i podaje imiona mamy i taty a nazwisko mamy i nikt nigdzie nie robil problemow wlacznie z aktem rej, slubu

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.:-)

Spełnienia marzeń, siły, zdrowia dla Ciebie i Twoich bliskich...Wszystko to czego sobie zapragniesz!!!

reklama
U mnie cisza i spokój - w piątek miałam ktg i jakieś tam skurcze są - w ciągu 12 minut miałam 3 skurcze ale ginka powiedziała że nie sądzi bym urodziła w ciągu tego tygodnia - oczywiście może się mylić ale dała mi skierowanie do szpitala i 24 mam się tam stawić i oni mają zdecydować co i jak. Mojej córce się chyba nie spieszy za bardzo...:sorry2:

Nic dziwnego że łobuzują - byłoby za nudno mamie przecież..:-p

A ty jak?

Do góry