reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Gratulacje wizyt Kochane:)
Ja tez dzis miałam i na razie wszystko pozamykane,szyjka długa...Dzidzia 2600 i ułożona w dół główka,bliska 32 cm,hemoglobina wzrosła i doktor powiedział,ze widzimy sie za 2 tygodnie:)...ciekawe...ostatnio tez tak mówił;)zostało 32 dni do terminu,łożysko troche nadwyrężone,ale wody w normie i nóżki zaciśnięte i jest bardzo aktywna:)ktg tez w porządku,waga 78,6,a zaczynałam z 62:,(...Miłego Dnia:*

reklama
Jej dziewczyny u mnie była podobna historia najpierw okazał się mały większy a teraz mniejszy. Widać co pomiar to inna historia ja nawet się zaniepokoiłam że od ostatniej wizyty mały przybrał tylko jakieś 150g ( 16 dni różnicy:confused2:). No cóż najważniejsze żeby maluchy zdrowo rosły, a my co .....czekamy :tak:.

U mnie to wogole wyszło że między pomiarami dwóch lekarzy w ciągu 3.5 tyg. przytul zaledwie 200g czyli 50g/tydzień. Fakt ze mogło mu być źle bo byłam chora i miałam antybiotyk ale musze wierzyć że taka waga nic złego nie oznacza :*

Truskawka, gratulacje! A możesz napisać czy wymiary główki z usg pokrywają się z rzeczywistymi?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Tak pokrywały się, kilka dni wczesniej na usg mial 35cm, a ostatecznie miał 36cm. Śliczna głowka, nie rzuca sie w oczy, ze duza czy cos ;)

Truskawka jejku jakie cudne wieści :) Gratulacje!!! Jak się czujesz po cc? Długo trwały próby porodu naturalnego?

Czuje sie super, na poczatku ciezko sie wstawalo, ale staralam sie sama wszystko ogarniac, chodzic, wstawac i mysle ze to pomoglo, ze szybko stanelam na nogi. Dziecko mialam przy sobie od razu po operacji. Oczywiscie zaproponowali, ze moga zabrac, ale chcialam go tulic. Dopiero po 4 godzinach, nad ranem skorzystalam z propozycji, zebym sie przespala i na dwie godzinki sie z nim rozstalam.
Prysznic po 9 godzinach od CC, potem juz z gorki. Po dwoch dobach wyszlam, normalnie juz chodzilam, tylko przy wstawaniu bol, ale do wytrzymania. W domu wszytsko robilam normalnie od powrotu. Po 5 dniach pierwszy dlugi spacerek z wozkiem, kolejny dzien zakupy. Wszystko juz wrocilo do normy.

Wagowo ostatecznie bylo 500g roznicy . Wazyl mniej niz na usg

reklama
Tak pokrywały się, kilka dni wczesniej na usg mial 35cm, a ostatecznie miał 36cm. Śliczna głowka, nie rzuca sie w oczy, ze duza czy cos ;)

Czuje sie super, na poczatku ciezko sie wstawalo, ale staralam sie sama wszystko ogarniac, chodzic, wstawac i mysle ze to pomoglo, ze szybko stanelam na nogi. Dziecko mialam przy sobie od razu po operacji. Oczywiscie zaproponowali, ze moga zabrac, ale chcialam go tulic. Dopiero po 4 godzinach, nad ranem skorzystalam z propozycji, zebym sie przespala i na dwie godzinki sie z nim rozstalam.
Prysznic po 9 godzinach od CC, potem juz z gorki. Po dwoch dobach wyszlam, normalnie juz chodzilam, tylko przy wstawaniu bol, ale do wytrzymania. W domu wszytsko robilam normalnie od powrotu. Po 5 dniach pierwszy dlugi spacerek z wozkiem, kolejny dzien zakupy. Wszystko juz wrocilo do normy.

Wagowo ostatecznie bylo 500g roznicy . Wazyl mniej niz na usg
pokaz maluszka:) tak choć na chwilkę i usuniesz bo my tu głodne widoków:) i podaj wymiary fazerce na priv jak możesz to wpisze w liste bo tam ciągle tylko jeden dzidziolek widnieje a mamy przecież juz 3 do chwalenia:)

Do góry