reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Gratulacje wizyt Kochane:)
Ja tez dzis miałam i na razie wszystko pozamykane,szyjka długa...Dzidzia 2600 i ułożona w dół główka,bliska 32 cm,hemoglobina wzrosła i doktor powiedział,ze widzimy sie za 2 tygodnie:)...ciekawe...ostatnio tez tak mówił;)zostało 32 dni do terminu,łożysko troche nadwyrężone,ale wody w normie i nóżki zaciśnięte i jest bardzo aktywna:)ktg tez w porządku,waga 78,6,a zaczynałam z 62:,(...Miłego Dnia:*

reklama
Jej dziewczyny u mnie była podobna historia najpierw okazał się mały większy a teraz mniejszy. Widać co pomiar to inna historia ja nawet się zaniepokoiłam że od ostatniej wizyty mały przybrał tylko jakieś 150g ( 16 dni różnicy:confused2:). No cóż najważniejsze żeby maluchy zdrowo rosły, a my co .....czekamy :tak:.

U mnie to wogole wyszło że między pomiarami dwóch lekarzy w ciągu 3.5 tyg. przytul zaledwie 200g czyli 50g/tydzień. Fakt ze mogło mu być źle bo byłam chora i miałam antybiotyk ale musze wierzyć że taka waga nic złego nie oznacza :*

Truskawka, gratulacje! A możesz napisać czy wymiary główki z usg pokrywają się z rzeczywistymi?

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Tak pokrywały się, kilka dni wczesniej na usg mial 35cm, a ostatecznie miał 36cm. Śliczna głowka, nie rzuca sie w oczy, ze duza czy cos ;)

Truskawka jejku jakie cudne wieści :) Gratulacje!!! Jak się czujesz po cc? Długo trwały próby porodu naturalnego?

Czuje sie super, na poczatku ciezko sie wstawalo, ale staralam sie sama wszystko ogarniac, chodzic, wstawac i mysle ze to pomoglo, ze szybko stanelam na nogi. Dziecko mialam przy sobie od razu po operacji. Oczywiscie zaproponowali, ze moga zabrac, ale chcialam go tulic. Dopiero po 4 godzinach, nad ranem skorzystalam z propozycji, zebym sie przespala i na dwie godzinki sie z nim rozstalam.
Prysznic po 9 godzinach od CC, potem juz z gorki. Po dwoch dobach wyszlam, normalnie juz chodzilam, tylko przy wstawaniu bol, ale do wytrzymania. W domu wszytsko robilam normalnie od powrotu. Po 5 dniach pierwszy dlugi spacerek z wozkiem, kolejny dzien zakupy. Wszystko juz wrocilo do normy.

Wagowo ostatecznie bylo 500g roznicy . Wazyl mniej niz na usg

reklama
Tak pokrywały się, kilka dni wczesniej na usg mial 35cm, a ostatecznie miał 36cm. Śliczna głowka, nie rzuca sie w oczy, ze duza czy cos ;)

Czuje sie super, na poczatku ciezko sie wstawalo, ale staralam sie sama wszystko ogarniac, chodzic, wstawac i mysle ze to pomoglo, ze szybko stanelam na nogi. Dziecko mialam przy sobie od razu po operacji. Oczywiscie zaproponowali, ze moga zabrac, ale chcialam go tulic. Dopiero po 4 godzinach, nad ranem skorzystalam z propozycji, zebym sie przespala i na dwie godzinki sie z nim rozstalam.
Prysznic po 9 godzinach od CC, potem juz z gorki. Po dwoch dobach wyszlam, normalnie juz chodzilam, tylko przy wstawaniu bol, ale do wytrzymania. W domu wszytsko robilam normalnie od powrotu. Po 5 dniach pierwszy dlugi spacerek z wozkiem, kolejny dzien zakupy. Wszystko juz wrocilo do normy.

Wagowo ostatecznie bylo 500g roznicy . Wazyl mniej niz na usg
pokaz maluszka:) tak choć na chwilkę i usuniesz bo my tu głodne widoków:) i podaj wymiary fazerce na priv jak możesz to wpisze w liste bo tam ciągle tylko jeden dzidziolek widnieje a mamy przecież juz 3 do chwalenia:)

Do góry