reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

ja już po wizycie-wszystko dobrze,mała narazie się nigdzie nie wybiera;-)
waży ok 2200g,i są nieduże rozbieżności w tygodniach w pomiarach główka/brzuszek/kość udowa ale to jest wynikiem tego że dziecko się rusza i są różne projekcje zdjęć więc nie jest to powód do zmartwienia
mamy 34 tc+1 dz czyli 34 skończony i tym posługuje się lekarz,a trwający 35 ;-)
miałam dzisiaj tego paciorkowca pobranego z pochwy i odbytu,następna wizyta za 2 tyg;-)

reklama
waży ok 2200g,i są nieduże rozbieżności w tygodniach w pomiarach główka/brzuszek/kość udowa ale to jest wynikiem tego że dziecko się rusza i są różne projekcje zdjęć więc nie jest to powód do zmartwienia
miałam dzisiaj tego paciorkowca pobranego z pochwy i odbytu,następna wizyta za 2 tyg;-)
Gratulacje z udanej wizyty :)

Ja bardzo dlugo wtedy lezalam w szpitalu na duzo sie napatrzylam i duzo wiedzialam przez to . Na szczescie w tej ciazy i w poprzedniej nie mialam wodonercza tylko stany zapalne i bole jakos dalam sobie z tym sama rade. A pijesz cos na nerki ?

Nie pij sokow najlepiej wode niegazowana soki zle wplywaja na nerki i kazali mi je wtedy odstawic .I ogolnie pilam furaginum dobrze dziala na nerki a w tym czasie ciazy ponoc nie jest niebezpieczny wiec pilam i dzieki temu dobrze sie czulam w szpitalu mialam 3 razy dziennie .

No to my po wizycie:) Wszystko ok, AFI górna granica normy, nadal będziemy obserwować ale mieścimy się:) Taki chyba mój urok, nie pamiętam parametrów z dziewczynkami ale pamiętam,że wody jak chlusnęły to jakby z wiadra:)
Młody waży 2900, biorąc pod uwagę, że ma jeszcze miesiąc do półtora to ja chyba zacznę się o siebie modlić a zwłaszcza o stan krocza po ;) No nic nie ma co gdybać co ma być to będzie a póki co jesteśmy pozamykani i nic nie wskazuje by miało być coś szybciej

Sylwia, ja i tak najwięcej wody pijam, bo lubię, soki są słodkie dla mnie. Piłam ze względu na witaminy, bo te wyciskane z owoców kupijemy. Więc jak mówisz, że lepsza woda, to z przyjemnością zostanę przy wodzie :) dzięki :)

Iwona, super, że w porządku, ale faktycznie duży synuś, mój wczoraj 2100;)

Gratuluję udanej wizyty.

No to my po wizycie:) Wszystko ok, AFI górna granica normy, nadal będziemy obserwować ale mieścimy się:) Taki chyba mój urok, nie pamiętam parametrów z dziewczynkami ale pamiętam,że wody jak chlusnęły to jakby z wiadra:)
Młody waży 2900, biorąc pod uwagę, że ma jeszcze miesiąc do półtora to ja chyba zacznę się o siebie modlić a zwłaszcza o stan krocza po ;) No nic nie ma co gdybać co ma być to będzie a póki co jesteśmy pozamykani i nic nie wskazuje by miało być coś szybciej

Iwona faktycznie dorodny. Gratuluję

reklama
GRATULUJE UDANYCH WIZYT!!!!!

ja też już po, Maluch waży 2650 g, pępowina raz wokół szyjki, nic się w tej kwestii nie zmieniło, pięknie pozował do zdjęć, wszystko dobrze, szyjka ponad 4 cm mocno trzyma. Wszystkie inne parametry w normie. Ktg co wtorek i czwartek od dziś, kolejna wizyta 21 czerwca, wtedy dostanę skierowanie do szpitala na 29 i 30 czerwca witam Malucha :-)
36 tc A.JPG
i mały uśmiech dla wszystkich lipcowych Cioć :-)

Załączniki

• 36 tc A.JPG
    36 tc A.JPG
    51,7 KB · Wyświetleń: 109
Do góry