Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
kamejka - a jak w szpitalu? Cos robią, czy tylko obserwują??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja też tyle ważyła w 28 tc. Wcale nie mało.To może ja o wczorajszej wizycie, po której, jak pisałam na ogólnym, trafiłam do szpitala niestety. Przyczyną bardzo stawiająca się macica. Moja ginekolog stwierdziła że twardnieje przy każdym dotknięciu i to ją bardzo zaniepokoiło. Poza tym po badaniu ginekologicznym i brzucha stwierdziła ze dziecko jest nisko i to też niedobrze, więc skierowała mnie do szpitala ze względu na ryzyko przedwczesnego porodu.
No i siedzę tu od wczoraj wieczorem.
Jeszcze z takich trochę niepokojących rzeczy to stwierdziła ze dzidzia za mało waży - 1144 g w 28 tc. Ale jak porównuję do waszych to wcale nie jest to jakaś super niska waga... W każdym razie z tego względu dostałam skierowanie na usg za 2 tyg żeby sprawdzić wagę. Dzidzia powinna przybierać 200 g tygodniowo więc jak dobije do prawie 2 kg to będzie dobrze. Jesli będzie miała mniej niż 1750 to dostanę jakies leki które przyspieszą przybieranie maluszka na wadze.
A z wieści dobrych to wynik obciążenia glukozą poprawny, czyli cukrzycy brak.
Kamejka, trzymaj się i dawać znać co i jak
My wczoraj byliśmy na wizycie, ogólnie wszystko w porządku, mały waży 1380g, główka na dole, nóżki pod żebrami z prawej strony (choć akurat to jest wyczuwalne przeze mnie ). Lekarz stwierdził, że raczej się już nie odwróci. Jedyne co mnie martwi, to że następna wizyta 06.06, taka długa przerwa na tym etapie? Myślałam, że teraz wizyty będą częstsze...
No to uff, myślałam, że mnie chciał mieć z głowy na dłużej dzięki za info!Liczy ja tez mam następna 6.06, powiedział ze ta jeszcze następna bedzie za 3 tyg czyli jakoś pod koniec czerwca.
kamejka - a jak w szpitalu? Cos robią, czy tylko obserwują??
Moja też tyle ważyła w 28 tc. Wcale nie mało.