reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt. Patrząc na wagi naszych Maluszków to rosną bardzo różnie i też z różną wagą przyjdą na świat. Mój w pewnym momencie był w dolnej granicy wagi, co mnie trochę martwiło. Po tygodniu już był na ponad 50 centylu. A teraz w poniedziałek jest wysoko na siatce centylowej, bo waży 2035g (wg OM to było 31,1 tc) wg usg wyszło 32,6 tc.
Gin mówił, że dzidzie przybierają teraz średnio 1 kg na miesiąc (może być troszkę więcej lub mniej)

To może ja o wczorajszej wizycie, po której, jak pisałam na ogólnym, trafiłam do szpitala niestety. Przyczyną bardzo stawiająca się macica. Moja ginekolog stwierdziła że twardnieje przy każdym dotknięciu i to ją bardzo zaniepokoiło. Poza tym po badaniu ginekologicznym i brzucha stwierdziła ze dziecko jest nisko i to też niedobrze, więc skierowała mnie do szpitala ze względu na ryzyko przedwczesnego porodu.

No i siedzę tu od wczoraj wieczorem.

Jeszcze z takich trochę niepokojących rzeczy to stwierdziła ze dzidzia za mało waży - 1144 g w 28 tc. Ale jak porównuję do waszych to wcale nie jest to jakaś super niska waga... W każdym razie z tego względu dostałam skierowanie na usg za 2 tyg żeby sprawdzić wagę. Dzidzia powinna przybierać 200 g tygodniowo więc jak dobije do prawie 2 kg to będzie dobrze. Jesli będzie miała mniej niż 1750 to dostanę jakies leki które przyspieszą przybieranie maluszka na wadze.

A z wieści dobrych to wynik obciążenia glukozą poprawny, czyli cukrzycy brak.
Moja też tyle ważyła w 28 tc. Wcale nie mało.

Kamejka, trzymaj się i dawać znać co i jak :)

My wczoraj byliśmy na wizycie, ogólnie wszystko w porządku, mały waży 1380g, główka na dole, nóżki pod żebrami z prawej strony (choć akurat to jest wyczuwalne przeze mnie :p ). Lekarz stwierdził, że raczej się już nie odwróci. Jedyne co mnie martwi, to że następna wizyta 06.06, taka długa przerwa na tym etapie? Myślałam, że teraz wizyty będą częstsze...

Kamejka, trzymaj się i dawać znać co i jak :)

My wczoraj byliśmy na wizycie, ogólnie wszystko w porządku, mały waży 1380g, główka na dole, nóżki pod żebrami z prawej strony (choć akurat to jest wyczuwalne przeze mnie :p ). Lekarz stwierdził, że raczej się już nie odwróci. Jedyne co mnie martwi, to że następna wizyta 06.06, taka długa przerwa na tym etapie? Myślałam, że teraz wizyty będą częstsze...

Liczy ja tez mam następna 6.06, powiedział ze ta jeszcze następna bedzie za 3 tyg czyli jakoś pod koniec czerwca. :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
kamejka - a jak w szpitalu? Cos robią, czy tylko obserwują??

Na razie trudno mi ocenić:p przy przyjęciu miałam podstawowe badania typu krew, ciśnienie, badanie ginekologiczne, ktg serduszka dziecka. Dzis podobnie, zrobili mi jeszcze usg. Dzidzia wazy ok 1500 g, czyli przybralo po 200 g tygodniowo a wiec oceniam że dobrze. Przed chwilą miałam badanie ginekologiczne i powiedzieli mi ze macica miekka, szyjka dluga wiec wszystko ok. Odnoszę wrażenie ze moja gin troche na wyrost mnie tu przyslala :p

Moja też tyle ważyła w 28 tc. Wcale nie mało.

No właśnie, jak czytam ale wasze dzidźki ważą to mi nie wydaje ze u mnie to w miare w normie jest.

Do góry