reklama
wmazur1988
Fanka BB :)
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
panna_migotka
Mama Igusi/Majowe Mamy'08
Hej dziewczyny!
Ja już po trzecim usg. Wszystko jest w porządku z wyjątkiem jednej rzeczy, która, muszę przyznać, mnie zmartwiła. Maluszek ma dużą dysproporcję między wielkością główki i brzuszka. BPD (główka) = 8,56 cm = 34+4, natomiast AC (brzuszek) = 24,47 cm = 28+5.
Za 3 tygodnie mam kolejne usg, żeby sprawdzić, czy wymiary się troszkę wyrównały.
Słyszała może któraś z Was wśród znajomych o podobnym przypadku?
Ja już po trzecim usg. Wszystko jest w porządku z wyjątkiem jednej rzeczy, która, muszę przyznać, mnie zmartwiła. Maluszek ma dużą dysproporcję między wielkością główki i brzuszka. BPD (główka) = 8,56 cm = 34+4, natomiast AC (brzuszek) = 24,47 cm = 28+5.
Za 3 tygodnie mam kolejne usg, żeby sprawdzić, czy wymiary się troszkę wyrównały.
Kkasiulka
Wrześniowe mamy'08
Hej dziewczyny!
Tak, ja tak mam. To znaczy moje dziecię. Kośc udowa na 31tc, a główka 34. Ale lekarz nie kazał się tym WOGÓLE przejmować, bo aparaty usg sa chińskie i mają takie normy. Śmiał się nawet, że tam inaczej dzieci rosną ;-) Powiedział też, że na następnym usg na pewno wszystko się wyrówna
iwonaimaja
Ja właśnie czekam na wizytę boję się bo słabo dzisiaj ruchy czuję prawie wogole
paula_dabro
Dziewczyny ja tez po wizycie. Tak jak pisalyscie oczywiście wszystko ok. Mały ułożony główka w dół, wazy 1620kg! Gin mowi ze to znaczy ze bedzie z niego kawał chłopa przy porodzie ok 4kg lub nawet ponad. Wszystkie pomiary w normie, szyjka długa i zamknięta, powiedział ze zwiększone upławy nie sa związane z infekcja czy czymś złym tylko w ciazy to normalne. No i mam sie nie doszukiwać żadnych chorób ani niczego nie szukać w necie bo on w usg nie widzi nic co mogłoby niepokoić. Mam duzo odpoczywać i sie nie stresować. Zdrowy śliczny bobas ;-) to nasza focia
Flammie
Gratuluję udanych wizyt!!
panna_migotka, ja miałam na ostatnim USG w drugą stronę, czyli brzuszek nieco większy, ale nie znam wymiarów. Lekarz nie kazał się denerować.
Niewiele możemy zrobić, jedyne co możemy to dobrze jeść, nie stresować się za dużo i czekać na kolejną wizytę Będzie dobrze.
panna_migotka, ja miałam na ostatnim USG w drugą stronę, czyli brzuszek nieco większy, ale nie znam wymiarów. Lekarz nie kazał się denerować.
Niewiele możemy zrobić, jedyne co możemy to dobrze jeść, nie stresować się za dużo i czekać na kolejną wizytę Będzie dobrze.
iwonaimaja
U mnie też wszystko ok dzidzia wazy 1540
Nie mam żadnego fajnego zdjęcia
Jak oglądaliśmy główkę fajnie ruszala ustami
reklama
Krótko i treściwie ale grunt, że wszystko okU mnie też wszystko ok dzidzia wazy 1540