reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
1462897033-niii4m.jpeg
właśnie wróciliśmy z usg synek tak sie zasłaniał raczkami,ze Pani śmiała sie ,ze strasznie wstydliwy. Dziś 30tydz i 2 dni waga 1484g w 10dni przybrał 282g [emoji5]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny!

Ja już po trzecim usg. Wszystko jest w porządku z wyjątkiem jednej rzeczy, która, muszę przyznać, mnie zmartwiła. :( Maluszek ma dużą dysproporcję między wielkością główki i brzuszka. BPD (główka) = 8,56 cm = 34+4, natomiast AC (brzuszek) = 24,47 cm = 28+5.
Za 3 tygodnie mam kolejne usg, żeby sprawdzić, czy wymiary się troszkę wyrównały.
Słyszała może któraś z Was wśród znajomych o podobnym przypadku?

Hej dziewczyny!

Ja już po trzecim usg. Wszystko jest w porządku z wyjątkiem jednej rzeczy, która, muszę przyznać, mnie zmartwiła. :( Maluszek ma dużą dysproporcję między wielkością główki i brzuszka. BPD (główka) = 8,56 cm = 34+4, natomiast AC (brzuszek) = 24,47 cm = 28+5.
Za 3 tygodnie mam kolejne usg, żeby sprawdzić, czy wymiary się troszkę wyrównały.
Słyszała może któraś z Was wśród znajomych o podobnym przypadku?

Tak, ja tak mam. To znaczy moje dziecię. Kośc udowa na 31tc, a główka 34. Ale lekarz nie kazał się tym WOGÓLE przejmować, bo aparaty usg sa chińskie i mają takie normy. Śmiał się nawet, że tam inaczej dzieci rosną ;-) :D Powiedział też, że na następnym usg na pewno wszystko się wyrówna

Dziewczyny ja tez po wizycie. Tak jak pisalyscie oczywiście wszystko ok. Mały ułożony główka w dół, wazy 1620kg! Gin mowi ze to znaczy ze bedzie z niego kawał chłopa przy porodzie ok 4kg lub nawet ponad. Wszystkie pomiary w normie, szyjka długa i zamknięta, powiedział ze zwiększone upławy nie sa związane z infekcja czy czymś złym tylko w ciazy to normalne. No i mam sie nie doszukiwać żadnych chorób ani niczego nie szukać w necie bo on w usg nie widzi nic co mogłoby niepokoić. Mam duzo odpoczywać i sie nie stresować. Zdrowy śliczny bobas ;-) to nasza focia :)
1462901613-3wcfoq.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Gratuluję udanych wizyt!!

panna_migotka, ja miałam na ostatnim USG w drugą stronę, czyli brzuszek nieco większy, ale nie znam wymiarów. Lekarz nie kazał się denerować.
Niewiele możemy zrobić, jedyne co możemy to dobrze jeść, nie stresować się za dużo i czekać na kolejną wizytę :) Będzie dobrze.

reklama
Do góry