nieufna
Fanka BB :)
Hej dziewczyny!
Ja już po trzecim usg. Wszystko jest w porządku z wyjątkiem jednej rzeczy, która, muszę przyznać, mnie zmartwiła. Maluszek ma dużą dysproporcję między wielkością główki i brzuszka. BPD (główka) = 8,56 cm = 34+4, natomiast AC (brzuszek) = 24,47 cm = 28+5.
Za 3 tygodnie mam kolejne usg, żeby sprawdzić, czy wymiary się troszkę wyrównały.
Słyszała może któraś z Was wśród znajomych o podobnym przypadku?
Ja nie mam, ale mój lekarz zwrócił na to uwagę, że u nas bardzo proporcjonalnie. Że takie różnice są np przy cukrzycy ciążowej.
Natomiast, skoro Twój nic powiedział to się nie denerwuj na zapas.
Dziewczyny ja tez po wizycie. Tak jak pisalyscie oczywiście wszystko ok. Mały ułożony główka w dół, wazy 1620kg! Gin mowi ze to znaczy ze bedzie z niego kawał chłopa przy porodzie ok 4kg lub nawet ponad. Wszystkie pomiary w normie, szyjka długa i zamknięta, powiedział ze zwiększone upławy nie sa związane z infekcja czy czymś złym tylko w ciazy to normalne. No i mam sie nie doszukiwać żadnych chorób ani niczego nie szukać w necie bo on w usg nie widzi nic co mogłoby niepokoić. Mam duzo odpoczywać i sie nie stresować. Zdrowy śliczny bobas ;-) to nasza focia
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Super, mówiłam, że będzie ok
Tak, ja tak mam. To znaczy moje dziecię. Kośc udowa na 31tc, a główka 34. Ale lekarz nie kazał się tym WOGÓLE przejmować, bo aparaty usg sa chińskie i mają takie normy. Śmiał się nawet, że tam inaczej dzieci rosną ;-) Powiedział też, że na następnym usg na pewno wszystko się wyrówna
Ale tu chodzi o proporcje główka, brzuszek. Kość udowa u nas też dłuższa.
Gratuluję udanych wizyt, i tak będzie do końca