reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

gutka - super wiadomosci!!

Taq - odpoczywaj, trzymam kciuki!! co by sie nie dzialo na pewno dobrze bedzie, nasze trzymanie kciukow tutaj jest dosc skuteczne :)

I skoro o tym wspomnialam, jakby ktoras rano nie miala co robic z rekoma to prosze troszke potrzymac kciuki, bo mam wizyte na 10:00. Oby bylo z maluchem dobrze i obym sie tam ze stresu nie posikala... hehe

reklama
Byłam dzisiaj na wizycie i szyjka się skróciła do 2,7 cm, za tydzień ponowna wizyta i jak jeszcze się skróci to do szpitala na sterydy na rozwój płuc dziecka. Spodziewalam sie tego bo ostatnio brzuch mi co raz czesciej twardnieje. Poród przedwczesny co raz bardziej staje się realny . Staram się nigdzie nie chodziec i dużo leżeć ale tak cały czas to w domu się nie da.
Moja z 2.5 zrobiła się krótsza ale nie wiem ile, ostatnio mi na wizycie powiedziała. Kazała więcej leżeć a objawy mam takie same jak ty.

Witam dziewczyny gratuluję udanych wizyt ;) Za wizytujace dziś trzymam kciuki ;) Dziewczyny w szpitalach życzę szybkiego powrotu do domu ;) Ja dziś mam wizytę ale idę jak na skazanie ;) ale damy rade :* Taq i Aga a wy leżeć i leżeć ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Flammie to trzymam kciuki i daj znać jak będzie już po :)

Byłam dzisiaj na wizycie i szyjka się skróciła do 2,7 cm, za tydzień ponowna wizyta i jak jeszcze się skróci to do szpitala na sterydy na rozwój płuc dziecka. Spodziewalam sie tego bo ostatnio brzuch mi co raz czesciej twardnieje. Poród przedwczesny co raz bardziej staje się realny . Staram się nigdzie nie chodziec i dużo leżeć ale tak cały czas to w domu się nie da.

Hmm a mnie jak badali tu w szpitalu to mi powiedzieli że szyjka 3 cm i że to dużo i wszystko jest ok. A niedużo dłuższa niż Twoja przecież.

Melduje się po wizycie szyjka skrócona ale lekarz powiedział ze to juz 31 tydzień wiec nie na się co przejmować jeszcze tygodnie i ciaza donoszona i nie wiadomo czy jak będzie się dalej skracać nie będzie wcześniejszego rozwiązania . Na sam koniec złapałam infekcje drug rodnych i antybiotyk . Zab3btygodnie wizyta nawet razy dwa w jednym dniu hahah ;) ale spoko .Ciśnieniem się mam azbtak nie przejmować ale jak coś jechać na ip . Wiec lezy my dalej i się nie przemeczamy; ) Z dzidzia wszystko ok ;)

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Gwiazda super ze wszystko ok :) we ale jak to 2 tyg i ciąża będzie donoszona? Przeciez to dopiero 33 tc będzie. To nie od 37 donoszona? Przeciez to różnica aż miesiąc :p

Jestem po wizycie. Jak zwykle strachu się najadłam, ale okazało się, że wszystko dobrze. Dzięki za skutecznie kciuków trzymanie :)

Miałam cichą nadzieję, że mały w końcu pokaże buźkę, ale pokazał nam tylko siusiaka - pierwsze co na ekranie było widać :) Przynajmniej wiem, że syn dalej jest synem. Główkę schował głęboko wewnątrz mojego brzuszka i zakrył twarz rękami i nogami, więc mam zdjęcia rąk i stóp i to rozmazane :p

Poza tym wszystko dobrze. 30t 3d a mały waży 1890g. Brzuszek ma dalej większy od główki, ale w normie. Lekarka stwierdziła, że skoro nie mam cukrzycy to dziecko dobrze odżywione jest :p Poza tym mam sporo wód płodowych (też w normie) i jest możliwe, że CC będzie wcześniej niż początkowo zakładano. Dodatkowo lekarka zawołała sojego kolegę - eksperta od łożyska, by dokładnie sprawdził, czy nie wrosło za bardzo, czy nie znajduje się częsciowo na bliźnie, itd. Wszystko ok na szczęście, ale przez chwilę to myślałam, że na tej leżance zemdleję jak oświadczyła, że musi kolegę zawołać, by coś sprawdził...

Następna wizyta dokładnie za 4 tyg, więc wtedy będzie decyzja kiedy CC :)

Cieszę się z pozytywnych wieści!!

Iwonaimaja - u nas też brzuszek szczuplejszy, ale w normie. I długie kończyny, ale my wysocy.
PannaMigotka - wierzę, że u Ciebie jest wszystko w porządku. Główka do góry!
Kamejka, moja też nie za dużo waży, chyba, nie martw się. Co mówią w szpitalu? Kiedy wyjdziesz?

Na 3 usg z wtorku mam 1424g, a na echo serduszka dzień póżniej, czyli wczoraj 1629g +/-244,46g. Taka różnica? To dopiero!!!! No ja wiem, że różnice mogą być, ale aż takie??? :/

Pewnie już było, jak tak, to przepraszam, ale macie może tłumaczenie tych skrótów z usg? Zobaczyłabym sobie...To BPD, OFD, HC, TCD, EFW( to waga, nie?), AC, FL, HL.

reklama
Ja mam teraz wizytę 17 maja ( z wynikami z echo serduszka i podstawowymi) i potem 30 maja(zwolnienie).

Kamejka, doczytałam. No to dobrze, chociaż posprawdzali :)
Taq - trzymaj się jeszcze!!!!!

A! I u nas wczoraj na echo wszystko w porządku :)

Do góry