reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
1462897033-niii4m.jpeg
właśnie wróciliśmy z usg synek tak sie zasłaniał raczkami,ze Pani śmiała sie ,ze strasznie wstydliwy. Dziś 30tydz i 2 dni waga 1484g w 10dni przybrał 282g [emoji5]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny!

Ja już po trzecim usg. Wszystko jest w porządku z wyjątkiem jednej rzeczy, która, muszę przyznać, mnie zmartwiła. :( Maluszek ma dużą dysproporcję między wielkością główki i brzuszka. BPD (główka) = 8,56 cm = 34+4, natomiast AC (brzuszek) = 24,47 cm = 28+5.
Za 3 tygodnie mam kolejne usg, żeby sprawdzić, czy wymiary się troszkę wyrównały.
Słyszała może któraś z Was wśród znajomych o podobnym przypadku?

Hej dziewczyny!

Ja już po trzecim usg. Wszystko jest w porządku z wyjątkiem jednej rzeczy, która, muszę przyznać, mnie zmartwiła. :( Maluszek ma dużą dysproporcję między wielkością główki i brzuszka. BPD (główka) = 8,56 cm = 34+4, natomiast AC (brzuszek) = 24,47 cm = 28+5.
Za 3 tygodnie mam kolejne usg, żeby sprawdzić, czy wymiary się troszkę wyrównały.
Słyszała może któraś z Was wśród znajomych o podobnym przypadku?

Tak, ja tak mam. To znaczy moje dziecię. Kośc udowa na 31tc, a główka 34. Ale lekarz nie kazał się tym WOGÓLE przejmować, bo aparaty usg sa chińskie i mają takie normy. Śmiał się nawet, że tam inaczej dzieci rosną ;-) :D Powiedział też, że na następnym usg na pewno wszystko się wyrówna

Dziewczyny ja tez po wizycie. Tak jak pisalyscie oczywiście wszystko ok. Mały ułożony główka w dół, wazy 1620kg! Gin mowi ze to znaczy ze bedzie z niego kawał chłopa przy porodzie ok 4kg lub nawet ponad. Wszystkie pomiary w normie, szyjka długa i zamknięta, powiedział ze zwiększone upławy nie sa związane z infekcja czy czymś złym tylko w ciazy to normalne. No i mam sie nie doszukiwać żadnych chorób ani niczego nie szukać w necie bo on w usg nie widzi nic co mogłoby niepokoić. Mam duzo odpoczywać i sie nie stresować. Zdrowy śliczny bobas ;-) to nasza focia :)
1462901613-3wcfoq.jpeg

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Gratuluję udanych wizyt!!

panna_migotka, ja miałam na ostatnim USG w drugą stronę, czyli brzuszek nieco większy, ale nie znam wymiarów. Lekarz nie kazał się denerować.
Niewiele możemy zrobić, jedyne co możemy to dobrze jeść, nie stresować się za dużo i czekać na kolejną wizytę :) Będzie dobrze.

reklama
Do góry