reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
U mnie siusiak wyglada tak :) :)
Tak tak będzie chlopak!!!!!!! Alez się cieszymy :D :D :D reakcja Maksymilianka na wieści ze bedzie mial braciszka bezsenna :)
Ogolnie to wszystko z dzidzia ok :) z tego wszystkiego nie zapamiętałam ile mierzy, wazy 221g spal sobie synus slodko jak Go zaczęliśmy podglądać :) później sie obudzil i pieknie sie rozkraczyl (widać na zalaczonym obrazku) :D
Ze zlych wiadomosci to mam lekko peknieta macice, najprawdopodobniej od kaszlu!! Jakby mnie brzuch bolal to mam dzwonic do gina.

Super wieści śliczny bąbelek, kolejny chłopaczek. Pękniecie macicy od kaszlu?? nawet nie wiedziałam, że to możliwe a mnie kaszel męczy już od dwóch tygodni. To coś poważnego bo brzmi bardzo poważnie.

Hej dziewczynki!
Ja też tak pokrótce: wizyta się odbyła, wszystko w porządku, lekarz przyłożył tylko głowicę na chwilę żeby zobaczyć serduszko. Zrobił mi też cytologię. Niestety wylazły mi żylaki na wargach sromowych - zastanawiam się czy to nie od depilacji woskiem... Powiedział, żebym coś zażywała (chyba Cyclo 3 Fort), ale nie jestem pewna, a dzwonić do niego nie będę, bo pewnie ochrzan dostanę.
Ale powiem Wam, że dziwny ten lekarz, niby taki miły, ale jak coś idzie nie po jego myśli, to od razu się jeży. Usg połówkowego nie będzie mi robił, bo nie ma czasu, tylko dał mi numer do innego lekarza. Czuję się przy nim jak taka małolata przy nauczycielu, uszy po sobie. A zawsze powtarzam sobie, zachowuj się jak dorosła.
Co do żylaków to ja je też miałam w ciąży w tym miejscu. Robiły mi się 7 miesiącu od ciężaru brzucha. Przyjaciółka moja również je miała w ciąży. Znikają po urodzeniu.

AniaFania lekarz powiedzial ze byc moze od kaszlu ale ja miałam/mam bardzo duszacy, mocny, kaszel az na wymioty mnie zbiera i to potrafi trwac 30min (taki napad kaszlowy) gdy kaszle z macica cos tam moze sie dziac, nie zaczailam zbytnio, a maz byl tak podjarany drugim synem ze nie sluchal w ogole co gin mowil. Mowil ze w drugim trymestrze to nie jest grozne jakby zdarzyło się w trzecim, czyli wnioskuje ze moze sie to wchlonac... zobaczymy na polowkowym co mi powiedza.

Aga, to ulga, że przynajmniej zejdzie to dziadostwo prawdopodobnie. Chociaż w sumie nie wiem, czemu u mnie tak wcześnie się pojawiły. A w poprzedniej ciąży nie miałam. Cóż, starość nie radość :)

@fazerkamm no to nie fajnei z ta macica, aby tak jak mowil, sie zroslo jeszcze do porodu duzo czasu. tylko jak bedziesz miala pekniecie to beda musieli ciac. by nie pekla bardziej podczas porodu.
gratulacje synka

to moja 4, jedno poronienie, ale bardzo wczesne bo 6 tydzien, dostawalam zastrzyki po porodzie, ale po Mieszku podali mi albo jej zamalo, lub zbytnio wymieszala sie nasza krew. w sumie to on mial dwie operacje a potem cc. wiec 3 krotnie byl konktakt naszej krwi. w 98 % przypadkow zastrzyk powinien byc skuteczny, jestem tymi 2%.

dziewczyny powodzenia na wizytach! czekamy na same dobre wiesci

reklama
Do góry