reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

Jodełka głowa do góry! Zero prac domowych - dźwigania, sprzątania... I więcej polegiwać... U mnie szyjka z 3,25 wydłużyła się do 4cm...

reklama
Jodełka, odpoczywaj i pakuj luteinę:-) ja już drugi miesiąc ją aplikuje i dwie lekarki (moja i w poradni patologii) potwierdziły, że działa i że szyjka spoko. Trzymam kciuki!
Moja Tosia dużo się rusza i na badaniu u patologow w środę ważyła 1700 gramów, o kilka dni mniej niż wg OM, ale podobno to jest ok. Także do przodu :-)

Hej dziewczyny ja wczoraj dzien mamy spędziłam w szpitalu rano miałam wizytę bo mnie wezwali dlatego,ze ostatnio położna wymierzyła ,ze mam mały brzuch i wysłała mnie na usg na którym wyszli ze dziecko jest w normie co do wielkości ale i tak wezwali mnie na badanie moczu ,krwi i sprawdzili serduszko.Potem na 13 miałam spotkanie z położna i znowu wymierzyła,ze mam mały brzuch i dostałam kolejne skierowanie na usg za4tyg.na 23czerwca plus powiedziałam Jej,ze mnie swędzi skóra i brzuch mam twardy i czy to nie cholestaza wiec wysłała mnie do szpitala tam podłączyli mnie pod ktg tentno dziecka w normie wahało sie miedzy 120/150 to chyba ok co? A zaraz idę na badanie krwi na ta cholestaza ehhh...[emoji853]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Hej dziewczyny ja wczoraj dzien mamy spędziłam w szpitalu rano miałam wizytę bo mnie wezwali dlatego,ze ostatnio położna wymierzyła ,ze mam mały brzuch i wysłała mnie na usg na którym wyszli ze dziecko jest w normie co do wielkości ale i tak wezwali mnie na badanie moczu ,krwi i sprawdzili serduszko.Potem na 13 miałam spotkanie z położna i znowu wymierzyła,ze mam mały brzuch i dostałam kolejne skierowanie na usg za4tyg.na 23czerwca plus powiedziałam Jej,ze mnie swędzi skóra i brzuch mam twardy i czy to nie cholestaza wiec wysłała mnie do szpitala tam podłączyli mnie pod ktg tentno dziecka w normie wahało sie miedzy 120/150 to chyba ok co? A zaraz idę na badanie krwi na ta cholestaza ehhh...[emoji853]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Wszystko będzie dobrze, głowa do góry:) Kochana to dobrze, że Cię ciągają na te badania bo lepiej żeby zbadało Was 10 lekarzy za dużo niż jeden za mało... ale najważniejsze, że z dzidzią jest wszystko ok

Jodełka, odpoczywaj i pakuj luteinę:-) ja już drugi miesiąc ją aplikuje i dwie lekarki (moja i w poradni patologii) potwierdziły, że działa i że szyjka spoko. Trzymam kciuki!
Moja Tosia dużo się rusza i na badaniu u patologow w środę ważyła 1700 gramów, o kilka dni mniej niż wg OM, ale podobno to jest ok. Także do przodu :-)

Leżę dopiero od 2 dni i to nie plackiem tylko poleguje sobie ale już mnie szlak trafia... nie nadaję się na takie leżenie:/ poprasowałabym, posprzątała .... a tu wszystko czeka ... W nocy znowu brzuch mi twardniał to wzięłam nospe, oczywiście luteina dwa razy dziennie ale czuję się średnio na jeża :( Dodatkowo mąż mnie nie wspiera i tylko dobija tekstami, że to moja wina bo już dawno powinnambyła odpuścić i mam za swoje .. oo takie wsparcie

Jodełka- dasz radę :) jeszcze troszkę. Mężowie czasami mają swoje teksty-olej!

Wmazur- lepiej mieć więcej badań :), moja ma tętno zawsze 140-145, wiec spoko u Ciebie jest :)

reklama
gutka, super, że z małą dobrze :)

wmazur1988
, powodzenia! Dobrze, że cie skierowała do szpitala, zawsze to ekstra badania i opieka! Mój też miał podobne tętno, coś około 140/150 jak pamiętam, ale to położna wyliczała.

Jodełka
, wytrwałości! :)

Ja mam wizytę za dwa tygodnie u lekarza w szpitalu. Nie mogę się doczekać z nadzieją, że może tym razem mały nie będzie się zasłaniał czym tylko się da i w końcu podejrzę jak wygląda :)

Do góry