reklama
paula_dabro
Fanka BB :)
Ale Wam zazdroszczę dziewczyny ze jesteście po wizytach i spokojne ze wszystko ok, ja dopiero za dwa tyg idę i po mału wariuje, tak mi sie strasznie dłuży to czekanie do tego badania ze szok
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app
iwonaimaja
wydaje mi się że nic byłam na wsi u rodzinki może jedzenie jej pomogło
nieufna
Nasze szczęścia zaczynają rosnąć tak od 5 miesiąca szybko. W końcu większość rodzi się ok 3500kg, więc mało czasu mają na rośnięcie
Lizzy, nie masz się czym martwić
Link do: Tabela średniej wielkości i masy płodu w poszczególnych tygodniach ciąży
Lizzy, nie masz się czym martwić
Link do: Tabela średniej wielkości i masy płodu w poszczególnych tygodniach ciąży
Julka89.89
Cudzie trwaj..
Dziewczyny mialyscie napewno badana komorę mózgowa, jakie wymiary miały?
nieufna
Julka, ja mam opis a wymiary (połówkowe miałam robione miesiąc temu) :
obwód główki 162mm
wymiar dwuciemieniowy 44 mm
W opisie zarysy główki, że prawidłowe (tu opis wszystkiego), komory boczne mózgu symetryczne, prawidłowe szerokości (tu znowu opis), sierp mózgu prawidłowy przebieg, móżdżek płodu prawidłowej wielkości, kształtu i położenia, robak widoczny, zbiornik wielki prawidłowy, grubość fałdu skórnego na potylicy -<5mm prawidłowa, bez cech obrzęku
obwód główki 162mm
wymiar dwuciemieniowy 44 mm
W opisie zarysy główki, że prawidłowe (tu opis wszystkiego), komory boczne mózgu symetryczne, prawidłowe szerokości (tu znowu opis), sierp mózgu prawidłowy przebieg, móżdżek płodu prawidłowej wielkości, kształtu i położenia, robak widoczny, zbiornik wielki prawidłowy, grubość fałdu skórnego na potylicy -<5mm prawidłowa, bez cech obrzęku
MI w szpitalu 3krotnie robili przez brzuch i podawali długość szyjki..to ja już głupia jestemMi też robi usg dopochwowo tylko żeby ocenić szyjkę.
GratulujeJa już też po wizycie i lekarz tak bardzo wstępnie powiedział że będzie chłopiec ciężko było sprawdzić bo dziecko było ruchliwe ale tak bardzo wstępnie powiedział że syn
) Super wieści gratulujeCześć
U mnie ostatnio jazda. Wypadek mieliśmy, sarna nam wybiegła, auto nie do jeżdżenia, dobrze, że nam się nic nie stało, a teraz naprawa, bo tego nie mamy w ubezpieczeniu, porażka
Ale, że to wątek z wieściami to wczoraj byłam na wizycie. Mam mocno skróconą szyjkę, z Mikim miałam krążek, teraz może też trzeba będzie. Coś mówił 1,5 cm, może tak być? Ktoś ma skróconą? Normalnie przy przybliżeniu i powiekszeniu pokazywał mi mały otworek przez który widać wody płodowe. On lubił swego czasu zakładać krążki i wolałabym tak niż żeby była naprawdę konieczność. No i według gina 100% dziewczyna. Nie mogę uwierzyć! Pięć razy mi pokazywał, zdjęcie nawet zrobił, normalnie boję się uwierzyć! W następny piątek połówkowe, jak się potwierdzi to może jednak to prawda?! I wsio, dziecko wielkością wyrównało termin z suwaczka, już nie jest młodsze.
Buźka!
reklama
Mi 3 lekarzy potwierdziło syna Dwóch na usg w szpitalu i ..nadal nie wierzę Zresztą mąż też nieKamcia Tak się boję, że to tylko sen. Jestem strasznym niedowiarkiem! Od zawsze! A już uwierzyć w takie szczęście? To na pewno do wszystkich szczęście się uśmiechnie, a gdzie tam do mnie! I tak zawsze miałam