reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

według usg 20 tydzien i 3 dzień. u mnie mają opis leteral ventricle ale lekarze piszą komora mozgu albo komora tylna czy boczna. nie dostałam opisu wiec sama do tego dochodziłam...

reklama
U mojego dzidzi kość nosowa 7 mm. Z serduszkiem coś niby nie tak ale podobno b.dużo dzieci tak ma i to się do porodu zrasta ale nie chodziło o dziurki tylko o jakieś zwapnienie. W 21 tc robiłam i waga dziecka prawie 400 g ale coś duża dziewczynka bo według pomiarów to tydzień młodsza. Ogólnie córki rodziły się małe.

Wy tu o wymiarach a to Wam lekarz nie mówi co mierzy i nie dostajecie wydruków pomiarów?

cd9bkw7ipg9p1hdb.png

Nie. nic nie komentował akurat u mnie. później dostaje wydruk ale teraz się im bliżej przyjrzałam. powiedział tylko ze jest ok

Julka, no teraz widzę piękną stópkę!!!!!!!!!!!!!!!! Do wycałowania!!! :) Julka, to jak jest ok to jest i tyle! Koniec :)
Iwona, a mój wie, że będzie córa i już, skoro lekarz taki pewny i zdjęcie dał hehe.

Któraś kiedyś wstawiała zdjęcie z usg, na którym widać czy dziewczynka czy chłopak???????????

Julka, no teraz widzę piękną stópkę!!!!!!!!!!!!!!!! Do wycałowania!!! :) Julka, to jak jest ok to jest i tyle! Koniec :)
Iwona, a mój wie, że będzie córa i już, skoro lekarz taki pewny i zdjęcie dał hehe.

Któraś kiedyś wstawiała zdjęcie z usg, na którym widać czy dziewczynka czy chłopak???????????

Ja:)
Udo, udo i między udami .... nic nie wisi:)

Załączniki

• corcia.jpg
    corcia.jpg
    45,4 KB · Wyświetleń: 110
lila Ja po prostu jestem trochę zrazona bo ile się słyszy historii że lekarze nie mówią pacjentka wszystkiego, postaram się o tym nie myśleć ale czasem ciężko ;) lila ja nie mam takiej foty ale jak jest chłopczyk to ewidentnie widać ptaszka, u mnie tAK jest. u ciebie musi być dziewczynka :)

reklama
Nieufna, jejku, to chyba jednak ta dziewczynka to dziewczynka u mnie.Dzięki za piękne zdjęcie! Kurde zdjęcie zdjęcia zrobię i wstawię, tylko to Arek musi mi pomóc, bo ni w ząb z telefonu nie umiem wstawiać :)
Julka, haha, wiem, że mam nierówno pod sufitem, no musisz zrozumieć :) :zawstydzona/y: A z tymi lekarzami to wiem, jak jest. Żeby u mnie też było dobrze na tych badaniach połówkowych...

Do góry