reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co słychać u Groszka/ Fasolki

reklama
Margerita mój też ale w przychodni prenatalnej która pracuje raz w tyg terminy takie ze pani mi powiedziała albo teraz albo mam szukać gdzieś indziej.

W opisie z badania mam we wnioskach ze obrazowanie usg źle ze względu na wcześniactwo...
Więcej do tej przychodni nie pójdę bo tam by trzeba się zapisywać na badania prenatalne przed zajściem w ciążę chyba...

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Jodełko, gratuluję Synusia! Powtórz badanie tego serduszka i nie zamartwiaj się. Gdyby to było coś strasznego to powiedziałaby Ci, że już koniecznie trzeba teraz, powiedziała, że po porodzie można sprawdzić, ale dla swojego spokoju sprawdGłówka do góry!
Olciak, no co Ty? Dziś lepiej już?
Doris, jaki śliczny Oliś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Patuska - porażka! JA nie wiem co oni mają do tego, że leży się np. gdzie indziej, a usg gdzie indziej, przecież pacjent ma wybór, a oni wiecznie się o to wściekają, wiem co mówię, bo jak rodziłam Nikośka to podobny tekst usłyszałam, że dlaczego nie do Wałbrzycha rodzić, skoro tam leżałam. Brak słów!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie przejmuj się, pięknie, jak nazywasz ( i możesz już, bo wiesz :) ) swoje dzieci po imieniu, cudnie się to czyta, u mnie tylko dziecko i dziecka haha. Cieszę się, że wszystko dobrze! Z bliźniakami już tak często jest, że jedno większe, silniejsze, drugie mniejsze, ale nadrobi, zobaczysz, jak nie w ciąży to po porodzie :)
Ewelinko - cieszę się z Twoich pozytywnych wieści!! Śliczny Synuś!! A imię Mikołaj bardzo ładne, wiem coś o tym haha :D A co jest na drugim zdjęciu, co wskazuje strzałka, bo nie mogę rozgryźć?
Malinowa - zaciskam kciuki! Ale masz fajnie :)
Madziolina - ja przez kompa korzystam i widzę suwaczek :)
Iwonaimaja - super :) Bardzo się cieszę!!! Śliczności! To napisz mi płeć na priv!! Jak to wiesz? Ja też jestem ciekawa :) :*
Mamatalia - cześć :)
Margerita - piękne wieści. Cieszę się z Tobą :) No i gratki chyba Córuni :)

Lila śmiejemy się z mężem ze córa za mną a syn za nim...ja miałam 3850 jak się urodziłam a mąż 2600 z kawałkiem i wstydliwy taki. Filip w brzuchu to samo albo nie chce się ruszać albo śpi albo odwraca się tyłkiem i tyle go widzieli. Mój mąż jest taki sam nie lubi zbyt dużej uwagi która się do niego przykuwa a ja zaś Lubie być w centrum zainteresowania Hanka to samo ciągle coś fika w brzuchu bawi się pepowina albo rączkami... ja czuję częściej niż Filipa... juz maja charakter a jak faktycznie będą miały każde po jednym z rodziców charakter to będziemy mieć ciekawe życie z maluchami [emoji3] [emoji3] [emoji3]

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Dzwoniłam do mojej prowadzącej i mnie uspokoiła. Powiedziała, że szczegółowe badania serduszka robi się dopiero po 32 tc dlatego, że we wcześniej mogą przekłamywać i narażać na nieuzasadniony stres, bo większość " niedociągnieć" zanika. Dla uspokojenia da mi skierowanie do doświadczonej doktorki w tym temacie ale dopiero jak ukończymy z Maluszkiem 32 tc... Powiem Wam, że uwielbiam tą kobietę.. już sam jej głos mnie uspokaja :D uffff taaaak odetchnęłam :):)

Dzwoniłam do mojej prowadzącej i mnie uspokoiła. Powiedziała, że szczegółowe badania serduszka robi się dopiero po 32 tc dlatego, że we wcześniej mogą przekłamywać i narażać na nieuzasadniony stres, bo większość " niedociągnieć" zanika. Dla uspokojenia da mi skierowanie do doświadczonej doktorki w tym temacie ale dopiero jak ukończymy z Maluszkiem 32 tc... Powiem Wam, że uwielbiam tą kobietę.. już sam jej głos mnie uspokaja :D uffff taaaak odetchnęłam :):)
No widzisz [emoji6] nie ma się o co martwić... echo serca wykonuje się po 32 tygodniu i dostaniesz skierowanie jeśli są wskazania.
Na tym etapie to lekarzowi może się coś wydawać...

f2w3kw7ihyqz70ec.png

Jodełka to dobrze, że ci ulżyło. Pamiętaj, że stres bardzo szkodzi. Od mojego szwagra bratowa przez podniesione ciśnienie straciła synka (i to przez głupotę !).

reklama
Do góry