sivi
Fanka BB :)
O! tutaj ten gaz powszechnie podają :-) dobrze wiedzieć jak działa ;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
wydaje mi sie ze z okreceniem pepowina chodzi o to ze ona zaciska sie i nie przepuszcza tlenu w sobie, nie o to ze zacisnie sie na szyi dziecka i je udusiA jak to jest z okrecona pepowina przy porodzie w wodzie? Czy tez jest to niebezpieczne? czy w zwiazku z tym ze malenstwo jest w wodzie i dalej tlen dostaje przez pepowine, nie musi uzywaz plucek to nie ma wtedy znaczenia?
mi tez mowila i dzieki jej za to bo chyba zapomnialabym w ogole oddychacmi w czasie porodu połozna i tak mówiła kiedy oddychać, jak i kiedy przeć, wiec jak was tego uczą to się wam pewnie przyda
a mi rok temu na sr mowila ze jak sie chce to krzyczec, najwazniejsze zeby usta nie byly zacisniete, bo podobno wtedy zaciskaja sie tez dolne wargi;-)kasia
Nam mówiła, żeby nie krzyczeć bo wtedy niedotlenia się dzieciaka
się nie denerwuj. Nam babka na sr mówiła że to jest bzdura, i gdyby tak faktycznie było to najlepiej w ciąże drugi raz nie zachodzić bo macica nie współpracuje, czy tez nie wytrzyma i pęknie więc nie przejmuj się tym co ci inni mówiąa ja się wczoraj zdenerwowałam, bo trzecia osoba mnie uświadomiła, że po pierwszym CC, SN może i tak się skończyć CC bo macica nie zawsze chcę współpracować przez to, że była cięta
no coś ty, tym gadaniem sie nie przejmuj, Kasia dobrze napisała, to po co w drugą ciążę zachodzić jak macica nie współpracuje?? ściemaa ja się wczoraj zdenerwowałam, bo trzecia osoba mnie uświadomiła, że po pierwszym CC, SN może i tak się skończyć CC bo macica nie zawsze chcę współpracować przez to, że była cięta