reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co potrafią nasze dzieci:-)

ala robi po dwa trzy kroki sama przy meblach zasuwa..
mowi mama tata nie tak daj am baba brum
robi papa i kosikosi
pokazuke ze czegos nie ma(rozkada obie raczki)
podaje zabawki jak ja o ie poprosze
pokazuje gdzie na scianie sa koniki a gdzie zabka
pokazuje oczko brzuszek nosek
robi a jak ja o to poprosze(otwiera buzie) pije z niekapka i normalnego kubka(cociaz z tym ostanim roznie bywa)

reklama
Już dawno mamusia nie chwaliła się osiągnięciamo Ignasia :-)
*raczkuje jak strzała
*mówi mama, tata, baba, dada, daj, dam, ojoj
*pięknie śpiewa lala lub nana
*chodzi przy meblach i przy ścianach trzymając się 1 rączką
*jak mama podaje niedobre leki to mały wytąca łyżkę z ręki
*robi "buc" główką o mamy czoło
*kosi kosi
*tuli tuli
*przybija piątaka
*podaje zabawkę jak go poproszę
*rzuca do mamusi piłeczkę
*doskonale wie gdzie mama schowała coś przed nim np. pilot od tv i idzie i zabiera lub złości się ze nie dosięgnie ;-)
*jak mamusia ogląda tv to podchodzi i go wyłącza z przycisku :-)
*zamyka wszystkie drzwi, żadne nie mogą być otwarte
*a jak usłyszy że otwieramy drzwi do naszej sypialni to słychać takie szybkie tup-tup-tup i zza rogu wyjawia się uradowana buźka naszego małego syneczka i widać że chce coś porozrzucać, podrzeć lub przewrócić :-)
*daje całusy (co prawda z otwartą buzią i czasem uda mu się ugryźć policzek ale poproszony chętnie daje :-)
*śpi na stojąco (tzn. jak go położę do łóżeczka to on wstaje opiera się o barierki i tak próbuje spać :-) )
OJ KOCHANY JEST TEN MÓJ ROZRABIAKA
a jak jeszcze coś sobie przypomnę lub coś nowego mały odkryje to dam znać :-D

Małgonia pięknie obgryza szafkę pod tv- od miesiąca sama stoi :)
Miseczkę na przyssawkę odrywa od stoliczka w przeciągu 5 sekund i podnosi za boczek żeby wylac kaszkę:/
Dosknale przełącza funkcje w modemie tv- mnie dojście co trzeba nacisnąc żeby wrócił oglądany program zajęło z dziesięc min.
Zabawa w chowanie przedmiotów zwłaszcza pilotów , telefonów, aparatu i nożyczek jest dla niej strasznie frustrująca...

Od tygodnia moje słońce samo chodzi!!!!!!!!!!!!!
Wcześniej to owszem, trzymana za łapki brykała radośnie a raczej parła na oślep;) (ew. jedną, kroczek po kroczku powolutku)
Teraz samiusieńka kroczy, jak chce przyspieszyc powoli nachyla się żeby łapkami dotknąc podłoża i raczkuje jak strzała;)
Od kilku dni jak mówię daj to podaje mi przedmioty które trzyma( oczywiście jest od razu ''brawo dzidzia '' i obie bijemy brawo a niunia klaszcząc śmieje sie:)
Nie wiem co zrobic z zakazami- tzn niunia tłucze klockiem w lustro , ja mówię nie i groże palcem a ona dalej radośnie tłucze i grozi mi paluszkiem...

elka u nas to samo , najchętniej tłucze klockiem o szklane witryny w kredensie, mam nadzieję że jak do upartego będę powtarzać nie wolno to w końcu załapie:-) ale jak bierze coś do buzi np. zakrętke od butelki i mówię ,,be'' to od razu to wypluwa...zuzia sama chodzi od paru dni, przewraca się oczywiście ale najważniejsze że sama, cieszy sie przy tym i bije sobie brawo....

:):) mam wrażenie że te nasze zakazy to tylko my rozumiemy;)
Z resztą nieważne;)jakie Niuniacki są szczęśliwe jak im się robi nununu;)
a jak Małgonia czymś tłucze w szybę czy lustro to niestety jedyne co pomaga to zabrac ją do innego pokoju;) i oczywiście odwrócic uwagę bo inaczej powtórka z rozrywki;)

Ulubiona zabawa to podchodzenie do telewizora i walenie w niego czym popadnie , grzebanie przy dvd i przełączanie kanałow jak coś oglądamy.

reklama
misio widzę że to ulubiona zabawa większośći dzieci:) piloty, przełączniki i komórki to są najfajniejsze zabawki a nie jakaś tam kostka interaktywna czy inne kolorowe zabawki:-D

Do góry