reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

reklama
Ale maluchy szaleją.
U nas Antos gada całkiem przyzwoicie
mama tata(lub dady i mummy)
Krzysiu,
Nano(Olo)
Pisic(Filip)
Buba(kuba)
baba, dziadzia,daj, am,papuuu,pipć,
niani(telefon)
pepi(pilot)
bebi(otwórz i zamknij)
łapu(chlapu)
mymu mymu(mycie)
sisior:-D(siusiak)
pisi(rysowanie)
czytu(czytanie)
mi mo( nie ma) i inne których teraz nie pamiętam

a i mówi mamo mamo cio cio cio(mamo mamo co co co...):-)

z największych osiągnięć - Antoś został odsmoczony!!

Ja już myślałam,że tylko Filip robi w domu taki sajgon ale dobrze,że jednak nie jest jedyny:-)
Postępy Filipa w mówieniu są już teraz troche lepsze niż miesiąc temu mówi na jedzenie mlem-mlem:-D mama,tata,baba,dziadzia,pam-pan,dać, chodz, wez ,cicik-kot,gielka-noga,kokolada-czekolada, lala,niunia,dzicia,dynia,baja,dać loda,piwo itd. uwielbia jeść ładnie je łyżeczką i widelcem, a widelec musi być taki jakim my jemy, pije z kubka lub szklanki,ostatnio zrobił na nocnik kupe.
Jest niegrzeczny i ciągle wchodzi na meble, na łózka i woła mnie uradowany, wszędzie jest go pełno muszę się pilnować i zamykać łazienkę bo wszystko ląduję w kibelku, wszystko rozsypuję, piję herbatę, a za chwilę ją wypluwa potem idzie po mokrą chusteczkę i wyciera . Ostatnio wylał sok i zlizywał go potem z podłogi..Eryka uważa,że Filip jest dziwny:happy:

Antoś jaka gadułka, Wojtuś ostatnio też duuuużo mówi w różnych językach.
Po polsku to:
pam - pan, Ania, Lela - babcia Rela, choććć, sisi-siusiak, fafa - szafa, fofa- foka, ala - koala,oko, tam ... reszte znacie

Czasem siada na podłodze otwiera książkę i mówi: tam - alipolatupomu, następna strona: tam - alilubylomu, itd.

Nie mogę się powstrzymać od śmiechu, popisy taneczne też
łzy w oczach wywołują. Ostatnio poszedł na całość i na kolankach zrobił obrót wokół własnej osi - skąd to dziecko takie ma pomysły!!! Prawie się posikałam ze sśmiechu i cała rodzina też ;)

reklama
Do góry