reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

u nas tez tego nie ma nawet nie wiedziałam ze takie nowości :szok:wystapiły a tesco jest dobrze zaopatrzone :dry: hmmm

reklama
A ja dzis dałam Kondziowi soczek przez butelke:szok:.Byl bardzo zdziwiony,ale bardzo mu smakowalo.Wypil 100 ml i chcial jeszcze:szok:.Musze kupic jakis niekapek,bo za bardzo mu sie spodobala ta butelka jak na pierwszy raz w zyciu:sorry2:.

Tak bardzo chcialam przeczytac wszytskie posty z tego watku. Niestety brakuje mi czasu, przebrnelam przez 1-10 i od 70 az do tego. Sporo sie dowiedzialam, ale tak wlasciwie chcialam sie Was poradzic:
Krotkie wprowadzenie :)
Jasiek wazy juz 8900, adekwatnie do dlugosci swojego ciala -dokladnie nie wiem ile ma cm -dowiemy sie w czwartek. Zaczelismy wprowadzac zupki - zazupk a jarzynowa gerbera nie przepada, moze czas na zupke z mieskiem., deserki -jabluszko to hit -caly sloiczek na jedno posiedzenie!
W ciagu dnia ma stale drzemki 9-10, 12-14-15, 17-18. Oczywiscie sa przesuniecia. godzine w jedna lub w druga.
Do rzeczy. zbliża się wieczór, szykujemy kapiel, pluskamy sie 5 minutek, tatus Jasia wyciera, ubiera, etc. a mamusia w tym czasie robi kaszke. Kaszka nestle (jabluszko lub banan) na odciagnietym mleku. Wychodzi tego ok 180, jest dosyc gesta, ale bez problemu przeciaga ja przez butle. oczywiscie zrobilam wieksza dziurke. do tego dwie kropelki Vigantolu bo mamy olbrzymie ciemiaczko! Jas zasypia i punkt 23 budzi sie na cyca. Pytanie: Czy chce czuc mame czy rzeczywiscie jest glodny, ale przeciez zjadl wielka butle kaszy! Possie minute, delikatnie wysuwam cyca i daje mu smoczka. Jas dalej spi. I tu sie zaczyna problem. Budzi sie co dwie godziny na jedzenie, ale miedzy czasie strasznie sie prezy. Im blizej rana tym gorzej. Potrafi budzic sie tez co godzine tak od 2 w nocy. Czym to moze byc spowodowane? Za duza iloscia kaszy? jak dam mniej to sie denerwuje!! i musi dojesc cyca. Prezy sie, wygina, zal mi go strasznie jak te gazy go wybudzaja przez co jest strasznie marudny!!! Jak go przekrecam na boczek tp puszcza baki, chociaz nie zawsze. Ok 7 wielka kupa! Gesta i zolta.

Czy wiecie kiedy te slodkie malenstwa przesypiaja noc?? Wracam niedlugo do pracy i moge dlugo tak nie pociagnac...
Mam nadzieje, ze Was nie zanudzilam. Licze na Wasze doswiadczenie :)

Beza kupa taka na pewno po kaszce :tak: ja też dawałam mojej na noc i mimo wszystko się budziła około 3 no i robiła kupę:tak: przy tym nieraz marudziła i się prężyła i zrezygnowałam z kaszki na wieczór daję troszkę wcześniej około 18.00 potem około 21.00 samo mleczko ale wypija wtedy malutko z 50ml bo jest zapchana ale wtedy zdąży zrobić kupkę zanim zaśnie :tak: z tym że około 23.00-24.00 się budzi i wtedy znowu butla i śpi do 8.00 :tak: nie jest na cycuszku tylko na proszkowym ale może kaszkę robisz za gęstą a nie zawsze takie zapchanie przed snem jest dobre mogą być bule brzuszka nieraz lepiej więcej a mniej gęste dać :tak:. Każde dziecko jest inne musisz próbować zmian i zobaczyć reakcje ;-)Może mamy karmiące piersią ci lepiej doradzą ;-)

beza u na jest tak,że z kaszką,czy bez Kuba budzi się tak samo często.Może Twój maluch nie budzi się na jedzenie,tylko brzuszek go boli.Na Twoim miejscu dałabym rzadszą kaszkę,może to coś pomoże i nie tak póżno.
Kuba wsuwa na kolacyjke Sinlac,ale robię mu płynny,bo po gęstym też ma problemy z kupkami rano.Jak się budził,bo bolał go brzuszek,to mu masowałam i od razu zasypiał.:tak:
Ewidentnie,skoro Twój synek puszcza często bączki i się pręży,coś w jego diecie jest nieodpowiednie:angry:.Ale nie musi to być kaszka,może coś co zjadł wcześniej.U nas zdarzyło się tak,że Kubuś zjadł rano jabłuszko+winogrono,a w nocy bolał go brzuch(następnego dnia dostał wysypki).Poobserwuj.
Poza tym,są takie produkty,które zbrylają kupki(marchew,dynia,jagody,ryż) i jak jest ich za dużo tez mogą być problemy.Dla równowagi można dać jabłuszko,śliwki.
A wprowadzałaś stopniowo nowe produkty?Może coś w obiadkach,lub deserkach mu nie służy.
Można też zamienić kaszkę ryżową na kukurydzianą,która aż tak nie zapycha.:-)

Czy chce czuc mame czy rzeczywiscie jest glodny, ale przeciez zjadl wielka butle kaszy! Possie minute, delikatnie wysuwam cyca i daje mu smoczka.

Skoro je kasze,a budzi sie czesto to pewnie pieszczoch z niego.Wczoraj w tv mowili,zeby jednak na noc dawac mleczko...
Objawy ma jak na bol brzuszka,zreszta potem pojawia sie jednak kupka:tak:.Kaszke albo rzadsza,albo sam cycus na noc

Macie racje, pewnie jest za gesta. Dzisiaj tam zdecydowanie rzadsza i troszke mniej.
Ja pewnie tez bym sie zle czula gdybym na noc sie tak najadla.

A pieszczoch z niego swoja droga, tylko wtedy nie ma grymasu, ze cos jest nie tak i nie prezy sie tylko usmiecha.

W zasadzie to jest tylko cycus i od wczoraj herbatka ulatwiajaca trawienie hippa. Czasami kilka lyzeczek zupki jarzynowej, ale tak jak juz napisalam nie przepada za nia.
Dam Wam znac jak przespal te nocke. Dzieki za szybka reakcje i caluski w stopki dla Waszych cudow!!

reklama
Gosia, ale Twojej małej szósty miesiąc juz leci dwa tygodnie, już śmiało możesz wprowadzać, za 2 tydgonie to jej się zacznie siódmy miesiąc.

Do góry