reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

A ja dzisiaj byłam u naszej pani doktor po recepty na Nutramigen (nawiasem mówiąc Agusia Nutramigen 2 tez kupuje za połowę ceny:tak:) i kazała mi juz powoli przechodzić na normalne mleko- na Bebilon. Zobaczymy. Miejmy nadzieję, że będzie je tolerować bo ja już nie moge znieśc smrodu tego Nutramigenu....

moja mi mowila ze bedziemy podawac 1 mleko normalne (1 karmienie)na 3 dni jak nic nie bedzie to zwiekszamy dawke do 2 karmien i tak do konca az całkiem nie zejdziemy z nutramigenu:sorry2:

reklama
Nie znam zapachu Nutramigenu, ale Bebilon Pepti ma podły zapach a jeszcze podlejszy smak, a słyszałam, że Nutramigen jest gorszy :baffled:

moja mama okresla zapach nutramigenu jako wygotowaną szmatę:-D
Agusia, taką wersję jak Ty tez mi lekarka proponowała, ale poleciła mi łagodniejszy sposób czyli w każdym posiłku zastepowanie najpierw jednej miarki, potem dwóch itd bebilonem:tak:Oba sposoby dobre

ja dzis pierwszy raz dalam Szymkowi obiadek i kolacje na kolacje dostal ze sloiczka HIPPa przysmak na dobranoc kaszke ryżową mleczna gruszka jablko po 4 miesiącu jeny jakie to PYSZNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

wiem ze hipp ma tez taka kaszke w proszku miala ktoras z was jedna i druga ( kaszke w proszku i gotowy sloiczek) ktore lepsze.

bo sloik rewelka jadl i smacznie spi bez cycka. malymi kroczkami ograniczamy cycusia bez tragedii.

Moja przedwczoraj dostała pierwszy raz słoiczek hippa przysmak na dobranoc ale z bananem :tak: smakuje rewelacyjnie i najadła się do syta bo słoiczek dość duzy tylko szkoda że taki drogi bo 4zł :tak: więc chyba wydajniej wyjdzie kupic proszkową kaszkę :cool2: i jak mi się skończą te co mam to kupię :tak: a wczoraj dostała pierwszy raz sinlac :-) i troszkę rzadki mi wyszedł i był płacz bo za wolno mi szło łyżeczką więc dałam jej butle a potem kaszkę i zjadła gdzieś połowe ;-)

Ja niestety nie mogę dawać narazie takich gotowych deserków "na dobranoc", bo jest w nich mleko. Natomiast za sinlakiem Oli się aż trzęsie. Już jak widzi, że zapięłam ją w leżaczek po kąpieli i zbliżam się z kubeczkiem (chyba go poznaje) to cała aż podskakuje w tym leżaczku, a jak ją karmię - mruczy głośno z zadowolenia, no i muszę szybko podawać kolejne łyżeczki, bo jak się zapatrzę w telewizor, to odrazu jest krzyk :-D
Ale chyba będę musiała kupić jakąś inną kaszkę smakową bezmleczną i mieszać z mlekiem, no i dawać jej na zmianę. Po pierwsze dlatego, że sinlac jest strasznie drogi w porównianiu z innymi kaszkami, a po drugie, nie moge chyba karmić jej tak jednostajnie - jak myślicie?
Co możecie polecić z kaszek bezmlecznych? Jaką firmę? Miałam już próbkę kaszki bananowej, nie pamietam jakiej firmy, i nie byłam zadowolona, smak miała średni i robiły się kluchy. Zdaje się, że Joasiek też na tą kaszkę narzekała.

Co możecie polecić z kaszek bezmlecznych? Jaką firmę? Miałam już próbkę kaszki bananowej, nie pamietam jakiej firmy, i nie byłam zadowolona, smak miała średni i robiły się kluchy. Zdaje się, że Joasiek też na tą kaszkę narzekała.

Ja miałam bananową i malinową z bobovity są dwa rodzaje jedna ryżowa i druga mleczno-ryżowa :tak: a takie same smaki :cool2: więc uważaj jakbys kupowała ;-):-D ja uzywam ryżowej bo dodaje do mleka nan2 ;-) nie robia się grudki i jak dla mnie dobra a co najważniejsze nie mi ma smakować a małej a ona jest zachwycona :-p

A dziś dostałam pierwszy raz próbki bobovity :-D w środku bebiko2, kaszka mleczno-ryżowa z bananami i frutapura jabłko z bananem :-ppewnie to samo wszystkim wysyłają ;-)

J

Ja też używam kaszek BoboVity, mały jadł już mleczno-ryżowa z bananami, drugą z malinami - tak jak Gosia mówi są te same smaki tylko ryżowe, a nawet maja bogatszy wybór smakowy; czasem do mleka dodaje kaszkę ryżową z jabłkami...wszystkie smakowały Filipkowi, krupki się nie robią, ja jestem bardzo zadowolona...:tak::tak: Joasiek chyba narzekała na Nestle...

reklama
No właśnie Mysia masz rację, ja miałam faktycznie Nestle, bo sprawdziłam logo z łyżeczki, którą mi jednocześnie przysłali :tak:
W takim razie zaopatrzę się w Bobovitę.

Do góry