reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

my tez od dawna jemy ketchup pudliszki:tak:

8.oo mleko z ovomaltiną i kleikiem ryzowym
9.30 troszke buleczki z nutella, pasztetem, szynką, sałatka lodową, ogorek kiszony obowiazkowo, czasem zje tosta z serkiem zołtym lub jarzynowa sałatka
13.oo jaks serek (biszkoptowy najchetniej) jabłuszko tak troszke oraz_kiwi
15.oo obiad teraz zupki jarzynowe, ogorkowe, kotlet, frytki, klusseczki, pierogi z mięsem czy ryba

19.oo mleko z kleikiem ryz.

czasami o 20 jeszcze jakas paroweczka kiełbaska na goraco, toscik lub sałatka

mycie zebow i do spania:tak:

1

reklama
u Hubka po jajku przepiórczym wydawało mi się, że troszke mu sie skóra pogorszyła, musze znowu mu podać, ale w miedzy czasie dosatł nowy lek i musiałm przerwac eksperymenty...

Hubka jedzonko wygląda tak:
po przebudzeniu 250ml kawy zbozowej z miodem
ok 8-8.30 sniadanko - owsianka
10 kanapeczki z miodem i imbirem lub z pasztecikiem własnej roboty, albo kluseczki z miodkiem, lub naleśnik
12 zupa gesta
15 drugie danie: mięsko ziemniaki lub kluski + warzywko jakies gotowane
17 kanapeczki, naleśnik, placki ziemniaczane
19 kolacja - owsianka, kaszka
w miedzy czasie do picia herbatka

u nas niestety ketchupu Hubek nie próbował jeszcze, jak zajada frytki na przyklad to tylko posolone, a kiełbasek tak nie je:-(

U nas to jedzenie wygląda tak:
- 8:00 rano po przebudzeniu mleko z danonkiem albo kaszką
- 10:00 sniadanie: jajecznica z pomidorkiem, troszkę bułeczki, albo kiełbaska, a w weekendy robię jej placuszki z danonkiem i jabłkami albo bananami
- później jakaś przegryzka (owoce, herbatniki) choć ostatnio ograniczamy bo nie chce potem jeść obiadu
- o 15:30 gęsta zupka
- około 17:30 drugie danie ze mną
- 20:00 mleko z połową słoiczka owocowego

A i muszę dodać, że u nas od jakiego czasu Victor zajada się masłem. Lubi mieć grubo posmarowany chleb, a czasem nawet potrafi mi ugryźć kostkę masła:szok: Chyba serio potrzebuje tłuszczów w diecie;-)

Wolfia, u nas to samo :tak::tak::tak: Milena czasami sciaga wszystko z kanapki i zlizuje samo maslo. A przedwczoraj to wyjadala maslo z maselniczki. Az sie wystraszylam ze ja zemdli. No i oczywiscie kupujemy maslo niesolone

U nas jedzenie wyglada tak.
okolo 9 sniadanie - parowka, lub kanapka, lub 250 g jogurt, lub kaszka
12-13 - zupka, lub ziemniaki z surowka i rybka albo miesem
pozniej jakis banan, paluszki czasami kinder niespodzianka (ostatnio czesciej niz czasami :baffled:)
16 -17 - cos co Milena chce czasami nalesnik, czasami kanapka
19 - kolacja - kaszka z owocami, czaasami parowka, lub kanapki

Ogolnie ostatnio nie mam weny do pichcenia, a Milena zrobila sie dosc wybredna.

Emilka tez lubi masło podjadać :tak:

a ostatnio zrobiłam osełkę z czosnkiem na kanapki :tak:

Mniam,też lubimy z Kubulą(i z ziołami):tak:

Dobre pomysly, tez musimy sprobowac.

Wolfia, ten ketchup Pudliszki dla dzieci, ja ostatnio kupilam w Polonezie u nas w miescie. Mysle ze w Polonezach w Dublinie tez bylby (to tak na wszelki wypadek jakby Victor polubil ketchup):-).

reklama
Emilka tez lubi masło podjadać :tak:

a ostatnio zrobiłam osełkę z czosnkiem na kanapki :tak:
Jenni tez lubi maslo wylizywac z kanapek:tak:

Mniam,też lubimy z Kubulą(i z ziołami):tak:
Ja tez uwielbiam z ziolami

A Jenni od pewnwgo czasu przychodzi do mnie i prosi o cytryne abym jej wyciskala prosto do buzi:tak: jak tylko to pisze to mi sie slina zbiera:-D

Do góry