reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Kończy mi się mleko Ha, kusi mnie, żeby spróbować już jakieś zwykłe modyfikowane :confused: bo Oliwce nie wychodzą już żadne zmiany nawet po produktach mlecznych.
to próbuj Kasiu :tak::tak::tak:ja bym napewno sprobowała
a my przechodzimy juz całkowicie na mleko ha te krostki co jej wyszły w pierwszych dniach to po lodach były babcia sie przyznała bo jej potajemnie dała troche :wściekła/y::sorry2:
a od wczoraj ser żółty testujemy i chyba on jednak nie przejdzie no ale musimy caly tydzień próbować zobaczymy co będzie później

reklama
Kończy mi się mleko Ha, kusi mnie, żeby spróbować już jakieś zwykłe modyfikowane :confused: bo Oliwce nie wychodzą już żadne zmiany nawet po produktach mlecznych.

Po tych naszych przejściach z plamami, po rocznym jedzeniu tylko mleka modyfikowanego zmienilismy odejscie. Jeśli plamy nie przechodzą jej nawet po mleku modyfikowanym, to dlaczego nie dawać jej innych rzeczy, które jedzą dzieciaczki w jej wieku? No i zaczęła jeść jak inne dzieci, a czasem nawet jak my. Nie bronię jej niczego, ani czekolady kawałeczka, ani liza loda, ani gryza kanapki z serkiem ostrowia, je kanapki z wędliną, rybę, kotleta. Plamy zniknęły, same. Nie ma śladu po jakichś problemach. Czasem jeszcze jakieś krostki się pojawia, albo kaszka na poliku. Ale mija to.
Kasiad masz dużo wieksze doświadczenie niż ja. Ja zrobiłam tak jak opisałam, Ty znasz swoje dziecko i wiesz jak dolegliwości jej przeszkadzają. Próbuj, jak coś będzie się działo, to wrócisz do HA. Gdybyśmy już nie olali tego HA, to do teraz jadłaby tylko mleko HA, a plamy na ramionach byłyby nadal. A teraz je wszystko i o dziwo po plamach nie ma śladu.

Właśnie znalazłam w domu próbkę mleka Bebiko Junior 3, akurat jest tego tyle, ile Oliwce szykuję na rano (na 180 ml wody). Jutro rano więc dam jej i poobserwuję przez 2-3 dni, jeśli będzie wszystko ok, to kupię jakieś mleko dla juniorów, a jak pokażą się zmiany wrócimy do Ha :tak:
Mam nadzieję, że Oli zaakceptuje smak, bo ciężko u niej z tym było. No, ale terez już pije mleko bez żadnych dodatków, więc może jakoś się uda.

Może trochę wybiegam, ale mleka Ha mam już może na 2 porcje, jutro dam Bebiko Junior, a więc za 3 dni będę musiała kupić jakieś mleko. Jakie mleko modyfikowane powyżej roku proponujecie (jeśli zmiany się oczywiście nie pokażą)??

Ostatnia edycja:
A mi się udało kupić serek kozi w sześciopakach za 3zł ciut mniejsza porcja niż danonek ;-):tak: nie dawałam nigdy Emilce i nawet zjadła raz z danonkiem a raz wyjadała paluszkiem :-D

a co do tego dodatku do mleka to jednak zamawiam na allegro dostanę lada dzień kase na konto (rodzinne) to kupię chyba truskawkę bo w żadnym markecie nie dostałam a nie będe szukać jak na allegro jest ;-)

Gosia, Emi nadal nie chce pić samego mleka :confused:

Oli dziś o 7 wypiła 180 ml Bebika Junior i jak narazie buzia bez zmian :-)
Jeszcze poobserwuję, ale jestem dobrej myśli :tak:
Na dodatek wypiła bez problemu bez żadnych dodatków smakowych.

No to super.:tak:
U nas juz od dłuższego czasu podaje mleko Pepti i Nan pół na pół i było OK.Ale od jakiegoś czasu powolutku zaczęły sie robić zmiany pod kolankami,no i wczoraj było apogeum,strasznie,czerwone zmiany i Kuba nie mógł spać,bo go swędziało.Zastanawiam sie ,czy to mleko,czy skubnoł coś innrgo...:baffled:

nie tknie :no: ani odrobinki nawet smakowego z kakaem czy miodem lub wanilią je jedynie nabiał

reklama
no to super kasiad!!!!

LAila tez ostatnie dni pije rano mleko bez dodatkow co prawda nadal 125ml no ale to chyba jej miarka;-)a na wieczor od 3 dni "pogodzila" sie z kaszka (tez na mleku)- a tak dlugo jej odmawiala....moze dlatego ze dodaje do niej swierze owoce?

Do góry