reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Emilka je tak mniej więcej po godzinie lub dwóch choć czasem i po butli dostaje coś do jedzenia jak wspólnie jemy śniadanie :tak: choć wtedy więcej zje pies niż ona bo ciągle mu wtedy daje ;-)

reklama
butla 210 mleka tak około 10 moze danon moze to co na chlebie i nic wiecej głoda jest dopiero około 11-12 :tak:

Znów próbowałam kozi jogurt,ale Kubusiowi poprostu nie smakuje,dam sobie spokój,a szkoda.Wczoraj wyczuł nawet,że dodałam 3 łyżeczki do jego ulubionej kaszki bananowej z rozciapanym bananem i ....nie chciał.Trudno.:baffled:
Jeszcze spróbuje twaróg i masełko.

No szkoda Rozalka. Z twarogiem może być problem, bo ma dość charaktrystyczny smak, ale może właśnie Kubusiowi zasmakuje :confused: Pamiętaj, że twaróg kozi jest już solony, więc raczej na słodką potrawę go nie przerobisz. Ja wkroiłam Oliwce drobno posiekaną cebulkę i rozsmarowałam na chlebie.
Masło kozie ma zupełnie neutralny smak, więc z nim nie powinin Kubuś mieć problemów.

Dzięki dziewczyny za informacje, wygląda na to, że ja za wcześnie daję Oliwce śniadanie po butli, dlatego nie chce go jeść pewnie.

Super Kasiad,ze Oliwka przekonala sie do mleczka z butelki:-).Ja Konradowi tez zaczynalam dawac najpierw z rana.Glod robi swoje;-).
Teraz rano wypija mi malo,zwykle okolo 100 ml,to sniadanie robie po okolo 30 minutach.

no wlasnie ja probuje coprawda od wczoraj bo od wczoraj podawac Laili butle z mlekiem ale tez jej nie pasuje...(butla) i dzis rano myslalam ze zrobie wlasnie jak TY KASIAD ale zamiast zamierzonego efektu Laila strasznie sie rozplakala i krzyczala NIEEEEEEEEEEEEEEEE!!! ale potem wypila troche mleczka ze zwyklego kubka...
no wlasnie jak ja odstawiam musze nauczyc ja pic z butli? czy teoretycznie jest mozliwe bez butli ale z mleczkiem odstawic dziecko...zastanawiam sie bo maz mi mowi ze robie zle dajac jej mleko z kubka....:baffled::sorry2:

reklama
Susu niech pije z kubka:tak: jeśli woli z niego po co zmuszać do butli ???

tobie chodzi żeby piła mleczko prawda ?a nie uczyła się pić z butli ?:sorry2:

Do góry