reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

reklama
jak czytam ile te wasze dzieciaki jedzą to jestem w szoku Szymek je przy nich jak wróbelek a teraz przy tym antybiotyku to tylko dziubie zjada może 130g gram zupki i tyle samo kaszy na śniadanie no i 2 małę danonki na kolacje a w ciągu dnia wczoraj dodatkowo zjadł 4 plauszki no i co tu zrobic. :-(
a co do cycusia to fakt az mu sie micha smieje jak tylko go mu pokarze i dziub otwarty lezy na podusi i czeka:-D

Znalazałam dziś w jakiejś dzieciowej gazecie kilka przepisów dla alergików z wykorzystaniem Sinlacu i dziś wykorzystałam pomysł. Że też sama na to nie wpadałam wcześniej! Robiłam dziś pulpety w sosie koperkowym zabielanym, a wiadomo, że Oli nie może śmietany. Odlałam więc dla niej z garnuszka troszkę wywaru z koperkiem z gotowania pupletów razem z jej pulpetem i dodałam do tego sosu odrobinę Sinlacu - sos się zagęścił i zabielił i naprawdę był smaczny. Do tej pory dawałam Oliwce ziemniaki z samym wywarem, a dla reszty rodziny zabielałam śmietaną. Jako dodatek była podziobana widelcem marchewka z groszkiem - zabieliłam ją w identyczny sposób. Wyczytałam też, że Sinlacem można zagęścić szpinak lub poduszone brokuły dla maluszka - wyjdzie z tego taki mus warzywny jako dodatek do obiadu.
A na jutro planuję ogórkową - też zabielę porcję Oliwki Sinlacem.

Wzielam go na glodnego.Rano jak sie obudzil podalam mu ten Bebilon(przygotowalam tylko 70 ml,bo ostatnio ladowal w zlewie).Kondzio pociagnal,zrobi dziwna mine,pomyslal i zassal sie znowu.Wciagnal te 70 ml,a ja sie cieszylam starszliwie.Mleczka mam mało w piersiach(kondzio od jakiegos czasu nie jadl w dzien)i jak kondzio zjadł o 3 potem o 6,to o 8 mleczka bylo malutko.Piersi byly bardzo mieciutkie.Gdybym miala go wiecej,to podalabym piers.nie chce jednak juz rozbudzac tej laktacji.
Podsumowujac ...jestem zadowolona,bo zjadl i nie zwymiotował:-)

reklama
Do góry