reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego w buteleczce i w miseczce...

Poniżej wklejam w jakich miesiącach co wprowadzać - dane z Internetu, nie pamiętam z jakiej strony, kiedyś sobie to wkleiłam do Worda i teraz z tego korzystam (w 7 mcu oznacza, że po skończeniu 6):

OWOCE:
agrest - w 7 mcu
aronia - w 5 mcu (sok)
arbuz - w 5 mcu
banan - w 5 mcu
brzoskwinia- w 7 mcu
cytryna- w 13 mcu
jagoda - w 4 mcu (sok)
czereśnia- w 13 mcu
grejpfrut- w 13 mcu
gruszka- w 7 mcu
jabłko- w 4 mcu (sok)
jeżyny - w 5 mcu (sok)
kiwi - w 9 mcu
maliny - w 5 mcu (sok)
mandarynka- w 13 mcu
morela - w 7 mcu
pomarańcza- w 10 mcu
porzeczki- w 5 mcu (sok)
śliwka - w 7 mcu (suszone zagotować i przetrzeć)
truskawka- w 10 mcu
winogrona- w 6 mcu
wiśnia - w 7 mcu

WARZYWA:
bakłażan- w 7 mcu
brokuły- w 7 mcu
brukselka- w 7 mcu
buraki - w 7 mcu
cukinia - w 7 mcu
czosnek- w 13 mcu
fasolka - w 7 mcu
groszek- w 7 mcu
produkt- w 7 mcu
kabaczek- w 7 mcu
kalafior- w 7 mcu
kalarepka- w 7 mcu
kapusta- w 13 mcu
kukurydza- w 13 mcu
marchewka- w 5 mcu
ogórki - w 13 mcu
papryka- w 10 mcu
pomidory- w 7 mcu
sałata - w 10 mcu
szczypiorek- w 10 mcu
szparagi- w 7 mcu
szpinak- w 7 mcu
ziemniaki- w 5 mcu
Pierwsze warzywa podawaj dziecku zmiksowane ! ! !

reklama
Hipp wszystko wcześniej wprowadza. Niby brzoskwinia jest od 7 miesiąca a z Hippa od 4 miesiąca jest słoiczek-Brzoskwinie z bananem.:tak:

no wlasnie martula to mi sie nie podoba tez w hippie, marchewka z kukurydza tez jest od 4 miesiaca...
a w nowosci: Feine PAstinaken, co by wskazywalo tylko pasternaka jest i ziemniak i ryz...trzeba dokladnie czytac i tyle...

reklama
No własnie, jakieś niezcisłości są w porównaniu ze słoiczkami, ale ja się na tym spisie będę opierała z takimi warzywami których nie ma albo są rzadko w słoiczkach.

Oli dziś jadła świeżą brzoskwinię, zeskrobałam jej trochę łyżeczką ale ulała po niej. Jabłka świeżego cały czas odmawia, usta zaciska i nie ma mowy o zjedzeniu, nawet osłodzenie glukozą nie pomaga.

Do góry