reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Widzę, że jestem ostatnio najczęściej odwiedzającą ten wątek:tak: A to dlatego, że od niedawna wprowadzam "zakazane" produkty:-) Ostatnio jogurt-przez dwa dni dawałam i na razie nie widzę uczulenia (nie chcę zapeszać:sorry2:) Super byłoby gdyby skaza białkowa nas opuściła:tak::tak::tak::tak:
Co do parówek Basia ich nie lubi-stają jej w gardle i ma odruch wymiotny, więc nie daję:no: Za to kabanosy-pycha:-p:-p

reklama
Kasiu ja tez juz wszystko praktycznie daje malemu :tak:
parowki lubi ale osttanio juz mu sie chyba przejadly bo sie juz tak na nie nie rzuca ;-)
jogurty normalne tez daje ale Nikodem nigdy nie mial uczulenia i trzymam kciuki aby skaza bialkowa Basienke opuscila :tak:

Ja tez daje generalnie wszytsko Misi. Dzisiaj robiłam jej budyń i w dalszym ciagu jest ble i znowu nie chce jeśc chleba i kaszek. A poza tym to nie mogę narzekac.

u nas bez wiekszych zmian:tak:Emilka jest wszystkozerna:-Di ma taki apetyt ze juz sie wkurzam,ledwo wstanie juz wola mama ammm!!! i tak caly dzien:szok:ciagle chodzi to kuchni i wyciaga cos do jedzenia z polek,lodowki:szok:jak zamykam drzwi doi kuchni to jest taki raban ze hej:tak:normalnie rzuje caly dzien -jak krowa trawe:tak::-D:-)

U nas z jedzonkiem też zero kłopotów :-D:-p, raczej tak, jak u Szminy, bo Nacia swoje zje, a potem zaraz nam w talerze zagląda.
A dziś dałam jej rano kakao, tak pół łyżeczki na 7 miarek i wypiła wszystko, pychotka :rofl2::laugh2::-p:-).

Anetka ja czasami jak Nikodem nie jest zbytnio zainteresowany jedzieniem to mu do raczek dam jakies klocki albo cos w tym stylu i on sie tym zjamuje i ladnie otwiera buzke i zjada ;-):tak::-) sprobuj moze u ciebie tez to zadziala ;-)
Pysiu no Niki tez lubi kakao :tak:

ja czasami niewiem co na sniadanie malemu wymyslic :sorry2:

dzisiaj dalam ryz z mlekiem i dodalam do tego owoce nawet smakowalo :tak:

Ja też daję kakao i bardzo smakuje, a co najważniejsze nie uczula:tak: Co do apetytu to zależy od dnia... Czasami nie zje w ogóle śniadania (tylko wypije mleko lub kakao:sorry2:), kaszek nie chce jeść od jakiegoś czasu, chlebek też nie za bardzo, jajka też są ble:no::no: Wczoraj pierwszy raz dałam serek homogenizowany i smakował, na razie nie ma uczulenia:-p
Dzisiaj kupię Bebilon zwykły (nie ten Pepti) i zobaczymy...

reklama
i ja nie wiem co wymyslac na sniadania:-(generalnie jto e Emilcia chlebek na przemian z szynka,serkiem topionym,dzemem no i parowki a i pasztet :tak:a dzisiaj na kolacje kaszki odmowila i tez byl chlebek:tak:jakos tak mi dziwnie caly czas chlebem karmic:sorry2:a nic innego nie chce,jajka bee ryz na slodko tez bee...no i robi sie problem:-D

Do góry