reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Widzę, że jestem ostatnio najczęściej odwiedzającą ten wątek:tak: A to dlatego, że od niedawna wprowadzam "zakazane" produkty:-) Ostatnio jogurt-przez dwa dni dawałam i na razie nie widzę uczulenia (nie chcę zapeszać:sorry2:) Super byłoby gdyby skaza białkowa nas opuściła:tak::tak::tak::tak:
Co do parówek Basia ich nie lubi-stają jej w gardle i ma odruch wymiotny, więc nie daję:no: Za to kabanosy-pycha:-p:-p

reklama
Kasiu ja tez juz wszystko praktycznie daje malemu :tak:
parowki lubi ale osttanio juz mu sie chyba przejadly bo sie juz tak na nie nie rzuca ;-)
jogurty normalne tez daje ale Nikodem nigdy nie mial uczulenia i trzymam kciuki aby skaza bialkowa Basienke opuscila :tak:

Ja tez daje generalnie wszytsko Misi. Dzisiaj robiłam jej budyń i w dalszym ciagu jest ble i znowu nie chce jeśc chleba i kaszek. A poza tym to nie mogę narzekac.

u nas bez wiekszych zmian:tak:Emilka jest wszystkozerna:-Di ma taki apetyt ze juz sie wkurzam,ledwo wstanie juz wola mama ammm!!! i tak caly dzien:szok:ciagle chodzi to kuchni i wyciaga cos do jedzenia z polek,lodowki:szok:jak zamykam drzwi doi kuchni to jest taki raban ze hej:tak:normalnie rzuje caly dzien -jak krowa trawe:tak::-D:-)

U nas z jedzonkiem też zero kłopotów :-D:-p, raczej tak, jak u Szminy, bo Nacia swoje zje, a potem zaraz nam w talerze zagląda.
A dziś dałam jej rano kakao, tak pół łyżeczki na 7 miarek i wypiła wszystko, pychotka :rofl2::laugh2::-p:-).

Anetka ja czasami jak Nikodem nie jest zbytnio zainteresowany jedzieniem to mu do raczek dam jakies klocki albo cos w tym stylu i on sie tym zjamuje i ladnie otwiera buzke i zjada ;-):tak::-) sprobuj moze u ciebie tez to zadziala ;-)
Pysiu no Niki tez lubi kakao :tak:

ja czasami niewiem co na sniadanie malemu wymyslic :sorry2:

dzisiaj dalam ryz z mlekiem i dodalam do tego owoce nawet smakowalo :tak:

Ja też daję kakao i bardzo smakuje, a co najważniejsze nie uczula:tak: Co do apetytu to zależy od dnia... Czasami nie zje w ogóle śniadania (tylko wypije mleko lub kakao:sorry2:), kaszek nie chce jeść od jakiegoś czasu, chlebek też nie za bardzo, jajka też są ble:no::no: Wczoraj pierwszy raz dałam serek homogenizowany i smakował, na razie nie ma uczulenia:-p
Dzisiaj kupię Bebilon zwykły (nie ten Pepti) i zobaczymy...

reklama
i ja nie wiem co wymyslac na sniadania:-(generalnie jto e Emilcia chlebek na przemian z szynka,serkiem topionym,dzemem no i parowki a i pasztet :tak:a dzisiaj na kolacje kaszki odmowila i tez byl chlebek:tak:jakos tak mi dziwnie caly czas chlebem karmic:sorry2:a nic innego nie chce,jajka bee ryz na slodko tez bee...no i robi sie problem:-D

Do góry