reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Basia jadła dziś zupę pomidorową i dalej nie za bardzo jej smakuje:no::no: Zjadła kilka łyżek, ale później pluła... Za to ziemniaczki-zawsze i w każdej postaci:tak:
Z owoców lubi banany (daję dopiero od dwóch tygodni, bo wcześniej była uczulona, a teraz już nic nie wyskakuje;-)), truskawki, maliny, poziomki, jabłko, gruszkę, arbuza:-) Nie lubi jagód, porzeczek, ananasa, czereśni i mandarynek:no:

reklama
Musze przyznać, że jestem z moich zmian w jadłospisie Natalki bardzo zadowolona :tak::-D:tak:. Natka zjada pod wieczór jogurcik - kupuję jej czteropaki z frutisa, wczoraj jadła z mandarynką, a dziś melon / arbuz lub ananas, nie pamiętam :sorry::eek:, ale nieważne, i tak smakowało. Zjada od razu cały, nic się złego nie dzieje. Kupki jak dotąd w normie, na brzuszek nie narzeka (odpukać :-p:confused::happy2:), mam nadzieję, że będzie OK. No i na śniadanie nadal jej daję kaszkę, bo ona na chlebek nie bardzo patrzy, żeby całą kanapkę miała zjeść, raczej nadal się bawi, więc jej daję tak do podgryzania, a na śniadanko jej robię prawdziwą bombę :-p:-D:szok::-). Dziś np. zjadła 210ml (z 6 miarek mleka, to jakoś tak wychodzi + oczywiście kaszka, więc jeszcze więcej :tak:;-))kaszki, do tego ok. 60ml deserku z gerbera (dzielę jej słoiczek na pół i ma na 2 dni) i do tego wkruszyłam jej 2 herbatniki. I ona to wszystko zjadła :szok::-D:szok::tak::-). No i kupiłam jeszcze kaszkę manną do picia bananową, ale jeszcze nie dawałam. No, to kończę, lecę myc małą.

Kabanosy drobiowe - takie miekkie, tylko lekko podwedzane - mniam mniam :-D
Wzielam sobie do sniadania takie 2 kawalki mniej wiecej dlugosci palca wskazujacego......Kuba zaraz po tym jak zjadl swoja kanpake, zwinal obydwa kawalki i cale wsunał :shocked2::-D
W weekend gołąbki tez mu smakowaly :tak::-)

A u nas niestety znów krok do tyłu :sorry2::-(. Natalkę w zeszłym tygodniu po 1 dniu zjedzonego jogurtu bolał w nocy brzuszek, bo jakoś tak popłakiwała w nocy :zawstydzona/y::no::wściekła/y:. Myślałam, że to taki jednorazowy dyskomfort i na drugi dzień też dałam jogurt i w nocy to samo, wiec musiałam przestać i było w nocy OK, dlatego teraz na jakiś czas nie będę dawać :no2::unsure:. Za to ładnie wcina bułeczki, najbardziej lubi ... suche :sorry::eek::surprised:. Dziś zjadła połowę, tak sobie wkąsiła, nawet nie wiadomo kiedy :-):-D:tak:.
Aha, i dałam jajecznicę z ziemniaczkami, pychotka :tak::-);-).

Witam.
Moja Dominika od momentu odstawienia od cyca w ogóle nie chce pić mleka ( próbowałam nawet krowie -pluje ). Więc na siłe nie daje. Za to bardzo lubi bakusie,danonki, kefirek uwielbia. Chleba też nie za bardzo -choć wczoraj i dzisiaj troche zjadła ale tylko suchy bez żadnego masła czy wedliny. Kasze też już za bardzo nie chce, udaje mi się tylko wcisnąć jej na wieczór. I tak przez to mam problem ze śniadaniami. pomemła trochę pomidora ,wedliny ale za to zje całego bakusia. U nas posiłki wygladają tak
8.00 śniadanko - bakuś, troche pomidora ,sera ,wędliny
11.00 czasami trochę suchej bułki, danonek i jakis owoc np. banan,nektarynka
14-15 obiad - je to co my a jak nie mam czasu na gotowanie to słoik
17.00 danio albo kefir i owoce
19.30 kasza

Zosiu-ja bym na Twoim miejscu się nie martwiła;-) Mała je dużo produktów mlecznych w zamian kaszek i mleka-dla porównania Basia je rano i wieczorem po 150 ml kaszki i nic więcej (alergia):dry: Spróbuję jej chyba robić kakao-dajecie już?:confused:

u nas z jedzeniem wyglada tak:

8-9 zalezy ajk wstanie kanapka z szynka,pasztetem serkiem albo 2 parowki i chlebus z maselkiem i 200 kakao na krowim mleku:tak:

12-13 deserek albo owoce banan ,jablko,arbuz,sliwki,brzoskwinie-to zjada ale truskawki dalej ble

ok 15 po drzemce obiadek jednodaniowy i kubeczek soku

18-19 malutka kanapeczka z dzemem- to juz przyzwyczajenie i z niczym innym wieczorem nie zje:tak:
ok 20 miska kaszki i do wyrka:-D

w miedzyczasie podjada hrupki,paluszki etc

juz przestalam schizowac i daje praktycznie wszystko oczywiscie z umiarem np kanapeczke z nutela:tak:wprost uwielbia

A ja daję od jakiegoś czasu kakao i nic jej nie jest-bardzo smakuje:tak: Natomiast Basia zrezygnowała z gęstych kaszek ryżowych (płynne jeszcze wypije)...
Wczoraj dałam pierwszy raz wołowinę i zajadała się (wcześniej nie dawałam ze względu na alergię):-p Coś później trochę się drapała, ale nie wiem czy od tego:confused:
Dorwała się też do melona i zasmakował, przeciwnie niż brzoskwinie, których nie cierpi:sorry2:

reklama
u nas z jedzeniem wyglada tak:

8-9 zalezy ajk wstanie kanapka z szynka,pasztetem serkiem albo 2 parowki i chlebus z maselkiem i 200 kakao na krowim mleku:tak:

12-13 deserek albo owoce banan ,jablko,arbuz,sliwki,brzoskwinie-to zjada ale truskawki dalej ble

ok 15 po drzemce obiadek jednodaniowy i kubeczek soku

18-19 malutka kanapeczka z dzemem- to juz przyzwyczajenie i z niczym innym wieczorem nie zje:tak:
ok 20 miska kaszki i do wyrka:-D

w miedzyczasie podjada hrupki,paluszki etc

juz przestalam schizowac i daje praktycznie wszystko oczywiscie z umiarem np kanapeczke z nutela:tak:wprost uwielbia

no to super Twoja mała je
u nas to 1 albo pół parówki a u Ciebie 2 extra!!!!:szok:

Do góry