reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Szminka-ale Emilcia ślicznie je-jak ja Wam tego zazdroszczę:tak:
A ja nic tylko walczę z moim niejadkiem-od jakiegoś czasu w ogóle nie chce jeść zup ani drugich dań:no: Wczoraj zrobiłam kopytka z sosem mięsnym i niestety zjadła może pół kopytka:angry: Reszta wylądowała na ziemi i na mnie:crazy:
Wczoraj też wypróbowałam jogurt z owocami Gerbera i to było to:tak::tak::-) Pierwszy raz widziałam jak Basia wcina z takim apetytem owoce:happy::-) Ale... Niestety dziś jest cała czerwona, bardzo się drapie i dalej ta wstrętna skaza białkowa jest:no::angry::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
a jak waszym maluchom jakies uczulenie wyskoczy to podajecie wapno?ja sobie nabylam w aptece ale poczytalam ulotke no i sama nie wiem bo nie mozna go podawac razem z wit D no i takie rozne tam inne rzeczy pbyly napisane i sie obawiam ze zaszkodze a nie pomoge :tak:ale wysypka sama nie chce zejsc:-(

U nas jeszcze niegdy nie bylo zadnego uczulenia.......wiec wapna jeszcze tez nie dawalam.....A obecnie wit. D tez juz nie podaje, wiec gdybym musiala podac wapno - to raczej przeciwwskazan by nie bylo.....Ale namieszalam :-D

u nas Kubuś wszystko żerny jest hehehe przepraszam za brzydkie wyrazenie ale nie ma nic takiego czego by nie zjadl , chociaż kaszki nadal tak sobie je woli juz coś innego zjesc niz kaszki ale z tym problem byl od zawsze bo od 7 miesiaca nie pije mleka

i uczulenia tez brak

szmina moj Kubus tez jak dorwie jakies chipsyy to taki szczesliwy jest chowa sie gdzies i zajada ale oczywiscie ja mu zabieram a on wtedy daje koncert placzu

anetko a dlaczego nie podajesz wit d 3 ? kiedys mi ktos powiedzial ze do 2 latek sie podaje , a lekarka jak narazie nic mi nie mowila o odstawieniu wit d3

U nas jakieś straszne uczulenie od wczoraj:szok::no: Basia cała czerwona na dekolcie i z tyłu główki-bardzo się drapie:dry: I co znowu ją uczuliło?:baffled::baffled:
Szminka-ja nie podaję wapna-lekarz nic o tym nie mówił-u nas w ruch idą maści-na swędzenie Fenistil, a przeciw wysypce Laticort:sorry2:

anetko a dlaczego nie podajesz wit d 3 ? kiedys mi ktos powiedzial ze do 2 latek sie podaje , a lekarka jak narazie nic mi nie mowila o odstawieniu wit d3

MLODA M - odkad jest wiecej slonka dr kazala odstawic - Kubali kazali wczesniej dawac za duza dawke i juz od kilku miesiecy ma zarosniete ciemiaczko.

nam pediatra powiedzial ze latem nie trzeba podawac wit D bo duzo jej jest w sloneczku:tak::-Dja i tak daje bo jakos tak mi to weszlo w krew:tak:
a co do jedzonka to Emilka zjada juz cale duze kawalki makaronu swiderki albo rurki:tak:marchewke ugotowana w calosci tez potrafi ladnie pogryzc:tak:nie smakuja juz jej jogurty z Hippa i chlebek z paszctetem teraz tylko dzem by jadla:tak:robimy jej kanapeczki niespodzianeczki:-Dsamruje w srodku czyms innym niz dzem i skladam na pol tak zeby nie widziala zawartosci i zajada bo mlautka glupiutka mysli ze to cos nowego hehe:tak::-Dkazdy sposob dobry byle tylo zjadla:tak:

A my podajemy w dalszym ciągu dwie kropelki wit.D3-pediatra kazała na ostatniej wizycie:tak: Basia ma podobno jeszcze dosyć duże przednie ciemiączko, dlatego musimy jeszcze podawać;-)
Mała ostatnio zastrajkowała teściowej z jedzeniem i nic nie brała do buźki:no::no: Dopiero jak wróciłam z pracy to zjadła ze mną zuę kalafiorową-wszystko tak jak ja w dużych cząstkach-jestem z niej dumna:happy:

reklama
mi nigdy pediatra nie mowil ze wit D ma wplyw na ciemiaczko:sorry2:
a u nas z nowosci:
krokiety z kapucha i grzybami:tak::tak::-Dpychotka
pieczen w sosie wlasnym:tak::tak::tak:
jagody,truskawki,lody :no::no::no:

a dzsiaj kartofelki z groszkiem i paluszki rybne-ulubiony przysmak Emilci te paluchy:tak:a slone jak diabli:szok:

Do góry