reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

Szminka-ale Emilcia ślicznie je-jak ja Wam tego zazdroszczę:tak:
A ja nic tylko walczę z moim niejadkiem-od jakiegoś czasu w ogóle nie chce jeść zup ani drugich dań:no: Wczoraj zrobiłam kopytka z sosem mięsnym i niestety zjadła może pół kopytka:angry: Reszta wylądowała na ziemi i na mnie:crazy:
Wczoraj też wypróbowałam jogurt z owocami Gerbera i to było to:tak::tak::-) Pierwszy raz widziałam jak Basia wcina z takim apetytem owoce:happy::-) Ale... Niestety dziś jest cała czerwona, bardzo się drapie i dalej ta wstrętna skaza białkowa jest:no::angry::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
a jak waszym maluchom jakies uczulenie wyskoczy to podajecie wapno?ja sobie nabylam w aptece ale poczytalam ulotke no i sama nie wiem bo nie mozna go podawac razem z wit D no i takie rozne tam inne rzeczy pbyly napisane i sie obawiam ze zaszkodze a nie pomoge :tak:ale wysypka sama nie chce zejsc:-(

U nas jeszcze niegdy nie bylo zadnego uczulenia.......wiec wapna jeszcze tez nie dawalam.....A obecnie wit. D tez juz nie podaje, wiec gdybym musiala podac wapno - to raczej przeciwwskazan by nie bylo.....Ale namieszalam :-D

u nas Kubuś wszystko żerny jest hehehe przepraszam za brzydkie wyrazenie ale nie ma nic takiego czego by nie zjadl , chociaż kaszki nadal tak sobie je woli juz coś innego zjesc niz kaszki ale z tym problem byl od zawsze bo od 7 miesiaca nie pije mleka

i uczulenia tez brak

szmina moj Kubus tez jak dorwie jakies chipsyy to taki szczesliwy jest chowa sie gdzies i zajada ale oczywiscie ja mu zabieram a on wtedy daje koncert placzu

anetko a dlaczego nie podajesz wit d 3 ? kiedys mi ktos powiedzial ze do 2 latek sie podaje , a lekarka jak narazie nic mi nie mowila o odstawieniu wit d3

U nas jakieś straszne uczulenie od wczoraj:szok::no: Basia cała czerwona na dekolcie i z tyłu główki-bardzo się drapie:dry: I co znowu ją uczuliło?:baffled::baffled:
Szminka-ja nie podaję wapna-lekarz nic o tym nie mówił-u nas w ruch idą maści-na swędzenie Fenistil, a przeciw wysypce Laticort:sorry2:

anetko a dlaczego nie podajesz wit d 3 ? kiedys mi ktos powiedzial ze do 2 latek sie podaje , a lekarka jak narazie nic mi nie mowila o odstawieniu wit d3

MLODA M - odkad jest wiecej slonka dr kazala odstawic - Kubali kazali wczesniej dawac za duza dawke i juz od kilku miesiecy ma zarosniete ciemiaczko.

nam pediatra powiedzial ze latem nie trzeba podawac wit D bo duzo jej jest w sloneczku:tak::-Dja i tak daje bo jakos tak mi to weszlo w krew:tak:
a co do jedzonka to Emilka zjada juz cale duze kawalki makaronu swiderki albo rurki:tak:marchewke ugotowana w calosci tez potrafi ladnie pogryzc:tak:nie smakuja juz jej jogurty z Hippa i chlebek z paszctetem teraz tylko dzem by jadla:tak:robimy jej kanapeczki niespodzianeczki:-Dsamruje w srodku czyms innym niz dzem i skladam na pol tak zeby nie widziala zawartosci i zajada bo mlautka glupiutka mysli ze to cos nowego hehe:tak::-Dkazdy sposob dobry byle tylo zjadla:tak:

A my podajemy w dalszym ciągu dwie kropelki wit.D3-pediatra kazała na ostatniej wizycie:tak: Basia ma podobno jeszcze dosyć duże przednie ciemiączko, dlatego musimy jeszcze podawać;-)
Mała ostatnio zastrajkowała teściowej z jedzeniem i nic nie brała do buźki:no::no: Dopiero jak wróciłam z pracy to zjadła ze mną zuę kalafiorową-wszystko tak jak ja w dużych cząstkach-jestem z niej dumna:happy:

reklama
mi nigdy pediatra nie mowil ze wit D ma wplyw na ciemiaczko:sorry2:
a u nas z nowosci:
krokiety z kapucha i grzybami:tak::tak::-Dpychotka
pieczen w sosie wlasnym:tak::tak::tak:
jagody,truskawki,lody :no::no::no:

a dzsiaj kartofelki z groszkiem i paluszki rybne-ulubiony przysmak Emilci te paluchy:tak:a slone jak diabli:szok:

Do góry