reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co nowego dzisiaj zjemy?

do mam alergikow
Przez jeden dzien nie dawalam malemu nic z mlekiem modyfikowanym i mu zeszla wysypka na buziaku.
Mam pytanie czy tylko Sinlac jest dla uczuleniowcow czy cos jeszcze

reklama
Niczka-tak jak pisze Olcia, ja daję małej Bebilon Pepti z kaszkami ryżowymi czy zbożowymi, ale oczywiście nie mlecznymi:sorry: No i od tego nie ma uczulenia, ale musiałabyś iść do pediatry po receptę na mleko...

u nas z nowosci ktorych jak narazie nie wprowadzam na stale:tak::
  • serniczek,byl na czekoladowym ciescie wiec wygrzebywalam sam srodek-smakowalo bardzo:tak:
  • babka cytrynowa,oczywiscie kawaleczek malusi
  • jajko cale ,nie smakowalo:no:
  • paluszek:tak:ale mama mowi:no::no::no:mloda ukradla ze stolika jak nikt nie patrzyl:-D
  • serek zolty:no:

SZMINKA - ale Emilcia fajnie wyglada z tym jajkiem :-D ..... ale mowisz nie smakowalo :dry:

A u nas Kuba tez takiego jajak na twardo nie chcial......za to podjadanie gotowanego mieska z kurczaka i warzyw w galarecie bardzo mu sie podobalo............
Tylko wiecie co........ja z uporem maniaka probuje go zachecic do samodzielnego jedzenia.....a on nie chce i juz...kompletnie nie jest zainteresowany :-:)sorry2:
Jak klade przed nim jakies jedzenie to sie odsuwa jakby go parzyla....a jak juz dotknie to naciska, rozgniata i odsuwa...........

A dzis robie na obiadek mielone kotlety sojowe z sosem pieczarkowym, ziemniaczki i kalafiorek - zobaczymy co mlody na to.....:-p

A wiecie co zauważyłam, że Basia nie zje mięsa mielonego typu pulpeciki, a chętniej zabiera się np. do gotowanego kurczaka:tak: Ja na razie dam sobie spokój z gotowaniem drugich dań dla małej, bo to tylko strata czasu, a ja wszystko wyrzucam (ostatnio je razem ze mną moje obiadki-dodam, że dietetyczne, więc jej nie zaszkodzą);-)

Emilka ostatnio nie chce nowosci,nawet boi sie skosztowac:tak:a co do samodzielnego jedzenia to owszem je ale polowe rozgniata w raczkach i z zainteresowaniem oglada wynik swoich zajec silowych :tak:daje wiec troszke jej do miseczki bo wiem ze sie zajmie ugniataniem a ja sama ja karmie:tak:teraz nawet kanapki nie zje tylko kulki gniecie i rzuca na podloge:tak::-D:-)sama juz sie nie ubrudzi ale wszystko do okola:szok::-D:tak:fajne te nasze dzieciaczki hihi

Acha...........no i obiad wyladował w śmieciach :no::sorry2::no::sorry2:
Zjadl wszystkiego po troszku i wszystko zwrócił - nie wiem co mu nie pasowało............pomidorowke wiec rozmrozilam.........zjadł połowe, ale wiecej nie chciał bo zmeczony poprzednimi przezyciami.....teraz spi, mam nadzieje ze potem zje reszte............................:dry:

SZMINKA - Kuba nie moze sie niczym zajmowac jak je :-D.....jak tylko cos trzyma w raczkach to sie tak na tym skupia ze jedzeniem nie jest juz zainteresowany :-D

Olcia i Kasia dzieki za podpowiedz, narazie kupilam Nestle HA czyli hipoalergiczne ale nie widze roznicy, wiec dzis odstawilam wogole mleko. Zobaczymy...
Szminko czyli babka cytrynowa byla :tak:?
Anetko w sumie to nic takiego z tym obiedzie nie ma? Hmmm moze soja?
Kasia wazne ze zauwazylas ze woli miesko nie mielone

U nas jedzenie samodzielne tak. Nawet z checia wyrywa mi lyzeczke , jak mu dam
Co do jedzenia roznosci to nie mamy problemu zjada wszytsko - jak narazie.
dzis dalam mu posmakowac cytryny i co... i odgryzl sobie kawalek miazszu ze skorka i zjadl zanim zdazylam mu wyjac z buziaka.

reklama
Milena zjadla dzis na kolacje paroweczki 2 i kromke chleba z maslem!! :-) sama je, bierze do raczki i pakuje do buzi i je mimo jednego zeba albo dwoch ale ten drugi to niepewny nie wiem czy wylazl...

a w Wielkanoc zjadla kostke czekolady pyszna byla i do zupki babcia zrobila lane kluski!! :-) przepyszne!!!

Aaa i dorwala sie mi do loda taki na patyku w czekoladzie i jak to smietankowe sprobowala to koniec nie chciala sie oderwac...

Do góry