reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

No piotrus początkowo dostawał jedną krople ale po tym jak mu sie troszke główka spłaszczyła po jednej stronie to zwiekszyła do 2 kropelek. W sumie do tej pory jedną strone główki ma twardziutką a drugą taką miękciejsza ale juz sie ładnie zaokrągla (nie moze w ogole miec głowy położonej na tej złej stronie, niestety czasem jak sie uprze to nic nie pomaga...) wiec wszystko bedzie raczej ok :tak:

reklama
Nam pediatra zaleciła też jedną kropelke, a jak na kontroli powiedziałam że zdaje mi sie ze z tyłu główka mu się troszkę spłaszczyła to ona powiedziała że tak ma byc i nie kazała zwiększac D3. Ale skoro jedna w tą czy w tą nie zaszkodzi więc bede dawała 2

Ja daje od 5 doby życia 5 kropli wit D nie D3, a jaka to różnica to nie weim i wit K do 3 miesiąca też 5 kropel i dodam że Quinten nie miał żadnych problemów z ciemiączkiem poprostu nic takiego nie ma, a głowa twarda jak skała, i to zalecenia lekarza:confused:

Ja tak samo jak Madlen: 2 wit D i 5 cebion multi (tylko ten cebion to nam się czasem zapomina z racji tego że musi stać w lodówce) i mamy za daleko.

reklama
Do góry