reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

No piotrus początkowo dostawał jedną krople ale po tym jak mu sie troszke główka spłaszczyła po jednej stronie to zwiekszyła do 2 kropelek. W sumie do tej pory jedną strone główki ma twardziutką a drugą taką miękciejsza ale juz sie ładnie zaokrągla (nie moze w ogole miec głowy położonej na tej złej stronie, niestety czasem jak sie uprze to nic nie pomaga...) wiec wszystko bedzie raczej ok :tak:

reklama
Nam pediatra zaleciła też jedną kropelke, a jak na kontroli powiedziałam że zdaje mi sie ze z tyłu główka mu się troszkę spłaszczyła to ona powiedziała że tak ma byc i nie kazała zwiększac D3. Ale skoro jedna w tą czy w tą nie zaszkodzi więc bede dawała 2

Ja daje od 5 doby życia 5 kropli wit D nie D3, a jaka to różnica to nie weim i wit K do 3 miesiąca też 5 kropel i dodam że Quinten nie miał żadnych problemów z ciemiączkiem poprostu nic takiego nie ma, a głowa twarda jak skała, i to zalecenia lekarza:confused:

Ja tak samo jak Madlen: 2 wit D i 5 cebion multi (tylko ten cebion to nam się czasem zapomina z racji tego że musi stać w lodówce) i mamy za daleko.

reklama
Do góry