reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

co nas niepokoi - wstrętne choróbska, lęk separacyjny i in.

Straszne, widać Wojtuś był świadomy, że pani rehabilitantka sprawia mu ból i dlatego bał się wszystkiego, co się z nią kojarzyło. A to wydawanie pieniędzy unijnych to totalne wariactwo, kieruje się dzieci zdrowe, a na operacje dla naprawdę chorych i potrzebujących dzieci to brakuje. No i pani pediatra też niezła, doszukuje się chorób w zdrowym dziecku, a biedni rodzice się zamartwiają. Ech.

reklama
Pyzuncia z teog co wiem są dwie metody rehabilitacji maluszków - Bobath i Vojty , może jest coś jeszcze ale słyszałam że właśnie ćwiczenia Vojty są takie traumatyczne. Jeśli chodzi o badanie napięcia mięśni powinien je przeprowadzić NEUROLOG, pediatra może daćnajwyżej skierowanie, bo jest za ceinki w uszach chyba że mówimy o pediatrach pracujących na codzień w ośrodkach rehabilitacyjnych z takimi dizećmi.
Więc koniecznie skonsultujcie się z dziecięcym neurologiem (chyba że ten lekarz o którym piszesz to był neurolog) i popytajcie jaką metodą rehabilitowany jest Wojtek.

Agnieszka

Biedny Wojtus :-(

Jasio mial slabe odruchy noworodkowe badane w szpitalu, no i urodzil sie z niedotlenieniem wiec trzeba bylo go skonsultowac neurologicznie - ciezko bylo sie dostac do neurologa (prywatnego bo przeciez panstwowi strajkowali :baffled:) ale na szczescie babka ktora byla profesjonalistka stwierdzila ze jakby kazala jeszcze raz przyjsc na kontrole to bylaby nie w porzadku... :-D

Ale teraz sobie przypomnialam ze zapomnialam o kontrolnym USG bioderek :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Czy Wy wszystkei bylyscie dwa razy??? Za pierwszym razem wszystko bylo w jak najlepszym porzadku; no ale chyba isc trzeba, co?

mysz no lepiej pojsc dla pewnosci. my bylismy drugi raz jak kacper mial 4 miesiace, tez pozno, bo dopchac sie na to usg jest problem. trzeba czeka 2 miesiace u nas.

nie chce się czepiac, ale co tam. krupko lub aletko mozna zmienić tytuł tego wątku? zeby nie było niepokoji i maleńst tylko prawidłowo. bez obrazy sandra5:-). sama tez popełniam błędy przez niedopatrzenie:-)

zrobione:)
i przy okazji połączyłam z wątkiem chorobowym

a co do rehebilitacji - nam neurolog powiedziała, że rehabilitacja zdrowego dzieca może szkodzić
baffled5wh.gif

Szanowna Pani Moderator. no ślicznie, ja jestem zachwycona. zastanawiam się kiedy ty znajdujesz czas na bycie mod. tyle spraw związanych z maluszkiem a ty jeszcze poświecasz swoj.

reklama
Biedny Wojtuś....oby wszystko rozwiązało się pozytywnie, Nie martw się Pyzunica ani przy dużym napięciu mięśniowym ani przy zwiotczeniu Wojtuś by ci tak pieknie nie pełzał.;-)

Pani Moderator dobra robota;-).

Do góry