reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Nas dzisiaj cieszy... :)

cieszy mnie ogrooooooomnie zachowanie mojego męża. Poprosiłam go o paczkę chipsów z Biedronki i pojechał do samego Krakowa aby je kupić i kupił mi 6 paczek różnych rodzajów :-) Poza tym w pewnym momencie połozył sie koło mnie wczoraj przez tv zaczął głaskac brzuch i nagle się na nim polożył i zaczął coś mówić. Kiedy spytałam co mówi, powiedział
-"Mówię do ogryzka żeby szybciej rosnął"
Dziewczyny strasznie mnie to wzruszyło, zwłaszcza że później zaczął mówic do brzucha po angielski, niemiecku i francusku bo "mały go słyszy i niech się uczy od taty".
A potem oglądał ze mną foteliki i mebelki dla dziecka.
jestem zaskoczona jego zachowaniem i wzruszona. Będzie fantastycznym ojcem i za to kocham go jeszcze bardziej mimo drobnych wad.

reklama
cieszy mnie ogrooooooomnie zachowanie mojego męża. Poprosiłam go o paczkę chipsów z Biedronki i pojechał do samego Krakowa aby je kupić i kupił mi 6 paczek różnych rodzajów :-) Poza tym w pewnym momencie połozył sie koło mnie wczoraj przez tv zaczął głaskac brzuch i nagle się na nim polożył i zaczął coś mówić. Kiedy spytałam co mówi, powiedział
Dziewczyny strasznie mnie to wzruszyło, zwłaszcza że później zaczął mówic do brzucha po angielski, niemiecku i francusku bo "mały go słyszy i niech się uczy od taty".
jestem zaskoczona jego zachowaniem i wzruszona. Będzie fantastycznym ojcem i za to kocham go jeszcze bardziej mimo drobnych wad.
To super aż się łezka w oku kręci jak takie coś czytam

Słodko... :) No widzisz może i w nim coś się ruszyło - tylko czekać a będzie chcial być przy Was cały czas ;-)

A mnie dzisiaj cieszy, ze zaraz wybieram sie na zakupy, sama, sama juhuuu!!!! Żadna trzylatka nie będzie ściągała z wieszaków majtek i zakładała sobie na glowę albo w momencie gdy przymierzam stanik odsuwała kotary z przymierzalni :-D Ach, juz nie moge sie doczekac, wieki temu bylam sama na zakupach ;-) Mam zamiar kupic letnie spodnie ciążowe i może jakąś bluzeczkę :)

eheheh, milych zakupow myangel :)) taka szalejaca trzylatka to dobry ogranicznik wydawania :D zanim zdarzysz zaszalec zniecheci Cie do przebywania w sklepie :)

Trzymam mocno kciuki żeby ta zmiana była trwała i szła tylko w dobrym kierunku, no i żeby zechciał w końcu z Wami zamieszkać ;-)

Słodko... :) No widzisz może i w nim coś się ruszyło - tylko czekać a będzie chcial być przy Was cały czas ;-)

A mnie dzisiaj cieszy, ze zaraz wybieram sie na zakupy, sama, sama juhuuu!!!! Żadna trzylatka nie będzie ściągała z wieszaków majtek i zakładała sobie na glowę albo w momencie gdy przymierzam stanik odsuwała kotary z przymierzalni :-D Ach, juz nie moge sie doczekac, wieki temu bylam sama na zakupach ;-) Mam zamiar kupic letnie spodnie ciążowe i może jakąś bluzeczkę :)

Ja to mam dobrze, bo mogę zostawić młodą z dziadkami i iść na zakupy kiedy mi się chce ;-)

Ja to mam dobrze, bo mogę zostawić młodą z dziadkami i iść na zakupy kiedy mi się chce ;-)

a no wlasnie - takie sa wlasnie wady zycia poza granicami kraju - chociaz ja to i tak mam dobrze, jest tu moja mama - szkoda tylko, ze taka zapracowana :)))

Ahh, dzisiaj cieszy mnie bardzo jeszcze jedna rzecz :) Znajoma pozyczyla mi urzadzenie do podsluchiwania maluszka (taki domowy doppler), jej cudowne to jest, co prawda slyszlam juz na usg, ale w domu to co innego :) Moglabym tak godzinami ;-)

witam
co do doplerow to ponoc najlepiej u lekarza sprawdzic czy dobrze je obslugujemy bo mozemy np uslyszec swoje wlasne tetno a nie maluszka.... wiec jak kupujecie takie urzadzonka to najpierw do lekarza nauczyc sie prawidlowej obslugi tego :-) ja nie kupie bo wedlug mnie to niepotrzbny wydatek a za 200-300zł moge kupic cos fajnego dla maluszka :-)

akurat sama też bym nie kupiła- ale jakby mi ktoś pożyczył wcale bym się nie obraziła.

Chociaż kupiłabym tylko w jednym przypadku- jakbym spodziewała się bliźniaków ( bo wtedy chyba ciężej wyczuć, które się rusza a które nie)

reklama
To jest cos takiego AngelSounds JPD-100S - Detektor tętna płodu - porównaj ceny, sprawdź opinie i recenzje ale nie jestem pewna czy to na pewno ten sam model :) Ten pozyczony jest niebieski. U nas nowy kosztuje w okolicy 40 euro z Lindama ale te podobno sa lepsze niż z Lindama, nie wiem nie znam się. Ale poprosiłam koleżankę, zeby zastanowiła się czy nie chce sprzedać za jakąs rozsądną cenę może z 15 euro bym odkupiła tym bardziej,że to kupiony używany był.

Jesli chodzi o to, czy to moje tetno czy nie i czy tak dobrze słychac to najpierw znalazłam swoje bardzo dokładnie w pachwinach i mój puls to jest w okolicy 120 (mierze 3 razy dziennie) - moje dziecie zas na ostatnim usg miało 180 (bardzo szybkie) - no ciezko byloby sie pomylic. Poza tym szukałam w kilkunastu miejscach i znalazłam okolo 2 cm pod pępkiem - wiem, ze normalnie to jest niemożliwe, żeby macica i dziecko bylyby tak wysoko ale ja po cc mam ją ewidentnie wyżej, poza tym jak 2 lekarzy szukało na usg to znajdywali zawsze w tym miejscu i też byli zdziwieni, ale jak odsunełam majtki i zobaczyli bliznę po cc to powiedzieli, że to może tak być. Sluchała moja mama wczoraj ;-) i mówila, że też niemożliwe, że to moje, to na pewno dziecka no i tamta koleżanka i też mówiła, ze na 100% dzidziuś :) Poza tym slychac takie jakby chluptanie wód płodowych i jak maluch "szura".

wiecie ja nie chciałam tego kupować bo mnie znajoma nastraszyła, ze ona nie mogla znalezc a nie mogla doprosic sie lekarza o usg i zrobili jej dopiero w 20 tygodniu i do tego 20 tygodnia nie znalazła ani razu- no to po co sie stresowac jeszcze jakies schizy :p Ale teraz uwazam, ze moze warto najpierw pozyczyc - na pewno nie kazdy sprzet jest dla kazdego - w koncu to maluchy same decyduja kiedy sie ujawnic ;)

Do góry